fbpx

Hier maak je de mooiste boswandeling

boswandeling 2

Nederland fietsland? Dat klopt! Maar wij Nederlanders wandelen ook maar wát graag. Niet gek, als je bedenkt dat er zo veel mooie bossen en landschappen zijn. Die vragen er gewoon om ontdekt te worden tijdens een mooie boswandeling

Lees ook
5x tijdverdrijf tijdens het wandelen

De mooiste boswandeling maak je hier

Heb jij zin in een lange wandeling, een kort blokje om of ga je om nieuwe wonderen van de natuur te ontdekken? De volgende bossen zijn heerlijk voor een mooie boswandeling.

1. De Meinweg in Limburg

Ten oosten van het Limburgse Roermond ligt Nationaal Park de Meinweg. Een stuk natuur dat vossen en hermelijnen, ijsvogels en giftige! adders hun thuis mogen noemen. Er zijn een aantal prachtige routes uitgezet in het bos en over de heide. Volg bijvoorbeeld de Bomenkunstroute met je telefoon in de aanslag. Niet alleen om de houtkunstwerken te fotograferen maar ook om via een app informatie te ontvangen over het Nationaal Park en de kunstwerken in kwestie.

2. Speulder- en Sprielderbos bij Ermelo

Dit bos staat bekend om haar magische elementen en heeft als bijnaam ‘het bos van de dansende bomen’. De bomen hier zijn zó oud dat ze zijn gaan krommen, waardoor het soms net lijkt alsof ze .. juist. Dansen. Doordat het bos hele donkere delen heeft waar dennen en sparren een dak van naalden vormen krijgt een boswandeling door dit gebied een mysterieus tintje. Tel daar de dassen, wilde zwijnen, edelherten bij op en je weet: door dit kilometers lange wandelgebied wil je liever niet verdwalen. Gelukkig staan er voldoende wegwijzers om dat te voorkomen.

heide natuur

3. Soesterduinen bij Soest

Op de Utrechtse Heuvelrug liggen de Soesterduinen, omringd door diepe bossen. Hier spot je met wat geluk een ree. Kom je geen dier tegen dan is er niets aan de hand: genieten is het hoe dan ook want de wandelroutes geven je een goed beeld van de historie van de omgeving, en dat terwijl je door de natuur loopt. Heerlijk voor rustzoekers.

4. Oisterwijkse Bossen in Noord-Brabant

In de rook van Tilburg liggen de Oisterwijkse bossen, die ook wel bekend staan als de meest fotogenieke bossen van Nederland. Een goede boswandeling hier leidt gegarandeerd tot mooie verrassingen van moeder natuur.  De 14-vennenroute is een van de routes die hoog aangeschreven staan. Hij is 9 km lang en start bij het Bezoekerscentrum Oisterwijk.

5. Het Drents-Friese Wold


In dit Nationaal Park, dat één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland heeft, worden uitgestrekte bossen afgewisseld met prachtige heidevelden. Er ligt 130 km aan wandelpad, dus keuze genoeg! Ga jij voor de bos- en duinroute of spot je liever wat historie en cultuur bij de hunebedden?

6. Voorsterbos, Flevoland


Tussen de vele oude bossen in ons land vallen de jonge gebieden al snel op. Het Voorsterbos in Flevoland is zo’n jong gebied, hoewel de bomen er al reusachtig zijn. Dat komt door de bodem van klei, waardoor bomen enorm hard groeien. Steeds meer dieren ontdekken het bos en ook voor een mooie boswandeling is deze plek de moeite meer dan waard!

7. Landgoed Amelisweerd, Bunnik

Landgoed Amelisweerd bij Bunnik, 5 km van Utrecht, is zo’n plek waar je heerlijk over de paden slentert en waar de natuur helemaal binnenkomt. Dat is best bijzonder, als je bedenkt dat dit bosgebied aangelegd is. Inmiddels tref je tijdens een boswandeling geregeld een hertje en kun je de lekkerste taartjes eten bij de Veldkeuken Amelisweerd.

Lees ook
Wandelen: 3x dit is wat een lange wandeling met je doet