fbpx

Verbouwplannen? Fluitend de verbouwing door met deze tips

tips verbouwing

Verbouwing in het verschiet? Of het nu gaat om een kleine renovatie of een grotere ingreep: je loopt bijna altijd tegen onverwachte dingen aan. Chiel & Anne zitten middenin een verbouwing en geven tips over waar je op kunt letten.

Lees ook:
3 tips voor een frisse woonkamer

Tip 1: Maak een planning

“Zorg dat je een goede planning op papier zet, anders raak je het spoor bijster. Stel deadlines en bespreek deze met je klusteam: Wanneer moet de vloer er in? Op welk moment kan de keuken geplaatst worden? Vanaf wanneer kan de stukadoor aan de slag? Check tussentijds of je nog op schema ligt en schaaf bij waar nodig.”

Tip 2: Schaf goed gereedschap aan

“Alles valt of staat met goed gereedschap. Vaak is goedkoop juist duurkoop. Onze tip is dan ook om niet te besparen op je materiaal; met de juiste tools gaat alles gemakkelijker. En, áls een klus dan niet is gelukt, kun je je gereedschap in ieder geval niet de schuld geven.”

verbouwplan verbouwing

Tip 3: Be the aannemer

“Ook al denk je dat je een aannemer hebt die alles voor je regelt, je moet er zelf ook bovenop zitten: Klopt de hoogte wel? Krijgt je muur de juiste kleur? Gebeurt alles in de goede volgorde? Zorg dat je veel aanwezig bent zodat je tijdig kan ingrijpen en bijsturen.”

Tip 4: Onderhandel

“Over alles wat je koopt kun je onderhandelen. Dus ook over een aanbouw, een vloer en een keuken. Voel je niet bezwaard; verkopers calculeren onderhandelen in bij een eerste offerte. Wijzelf bepraten altijd dat we een andere offerte hebben voor bijna de helft van de prijs. Het werkt!”

Tip 5: Zoek inspiratie

“Probeer voordat je begint met klussen al een goed idee te hebben van hoe je droomhuis eruit moet komen te zien. Pinterest is een ideaal platform om inspiratie op te doen en een moodboard te creëren van je wensen. Pssst… Extra tip: Mocht je bang zijn dat jij en je partner het niet eens worden? Zorg dan dat je alvast een voorselectie maakt met jouw favorieten en laat hem daar uit kiezen…” 

Lees ook:
Aan de slag met Pinterest: uitleg & tips