fbpx

3 tips voor een frisse woonkamer

Muur verven woonkamer

Soms ben je opeens helemaal klaar met je inrichting. Je hebt al een tijdlang dezelfde kussens, vloerkleed en kleur verf op de muur. Tijd om je woonkamer opnieuw in te richten! Hoe pak je dat aan zonder grote uitgaven of ingrijpende verbouwing?

Lees ook:
7 tips hoe je met behang een nieuw interieur krijgt

frisse woonkamer

De juiste voorbereiding 

Neem eerst de kamer goed in je op. Waar word je nog blij van? Waar erger je je aan? Wat vind je mooi qua kleuren en sfeer? Maak een moodbord op Pinterest. Bezoek ook een aantal woonwinkels voor inspiratie en schrijf op wat je zou willen aanschaffen. 

1. Accessoires

Met nieuwe accessoires geef je je woonkamer een heel ander gezicht. Kies kussenhoezen met een andere kleur of print. En verruil het vloerkleed voor een nieuw (en schoon!) exemplaar dat goed past bij de andere nieuwe accessoires. Wist je dat planten je woonkamer een heel andere sfeer geven? Ze staan niet alleen leuk en fris, sommige planten zijn ook heel goed voor de zuivering in huis. 

planten frisse woonkamer

2. Kleurtje op de muur

Met een (ander) kleurtje op de muur krijg je een compleet nieuwe woonkamer. Vind je het spannend om de muur te verven? Veel verfmerken hebben tegenwoordig apps waarop je kan zien hoe een bepaalde kleur op jouw muur staat, simpelweg door een foto van jouw kamer te maken. Neem ook de wanddecoratie mee in de make-over. Heb je veel ingelijste foto’s of posters aan de muur? Vervang deze door nieuwe afbeeldingen. Wissel ook eens schilderijen van positie of kamer. Misschien staat dat leuke schilderij uit de slaapkamer wel prachtig bij die nieuwe muurkleur. 

3. Schuiven maar!

Zeg eens eerlijk: kan de indeling van je kamer niet eens anders? Moet de bank daar echt staan of kun je ‘m best een stukje verschuiven? En die lekkere leesstoel, kun je die niet een andere plek geven? En de eettafel, zou die niet een kwartslag gedraaid kunnen worden? Je uitzicht wordt er heel anders van! Kleine moeite, groots effect.

Lees ook:
7 tips om een kleine kamer ruimer te laten lijken