fbpx

4 heerlijke boeken om bij te ontspannen

ontspannende boeken

Niets zo fijn dan heerlijk ontspannen met een boek. En nu even geen boeken over yoga, ontstressen of mindfulness, maar boeken die zó lekker weglezen dat je even van de wereld bent! Deze 4 boeken liggen op ons nachtkastje!

Lees ook:
Tien boeken die je gelezen moét hebben en nooit las

Mijn Verhaal/Becoming – Michelle Obama

Wie wil dat nou niet, een inkijkje in het leven van de invloedrijke en sympathieke Michelle Obama? Dan kan, en maar liefst 480 pagina’s lang. Samen met haar man vormt Michelle een heel dynamisch en populair koppel. Maar wat is daaraan vooraf gegaan? In het boek vertelt Michelle op meeslepende en persoonlijke wijze over haar jeugd en opvoeding, en hoe het voelde om ergens de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn. Ze neemt je mee naar de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte – en waar op een mooie zomermorgen een rechtenstudent genaamd Barack Obama voor haar bureau verscheen. Deze veelbesproken biografie (2018) over de eerste zwarte first lady van Amerika is echt een aanrader!

Taal voor de leuk – Paulien Cornelisse

Om het in je broek te doen. Zo grappig is dit nieuwste boek van de immer gevatte Paulien Cornelisse. Met haar eigen verwonderde blik op de wereld beschrijft ze wat wij zoal zeggen en waarom. Het resultaat is een fijn leesboek over taalvernieuwingen, bizarre gesprekswendingen en genante situaties. Taal voor de leuk is een heerlijke opvolger van De verwarde cavia (2016) en een ware must read voor iedereen die iets met de Nederlandse taal heeft. Doordat het boek uit korte fragmenten bestaat, is het fijn leesvoer naast je bed, maar ook bijvoorbeeld voor in de trein of zomaar ergens tussen de bedrijven door.

Dan neem je toch gewoon een nieuwe – Antoinnette Scheulderman

Journalist Antoinnette Scheulderman schreef dit ontroerende maar o zo grappige boek over het verdriet om haar overleden teckel Bubbels. Tijdens haar rouwproces liep ze tegen goedbedoelde, maar vreselijke woorden van troost aan, als: Dan koop je toch gewoon een nieuwe of Ach, het is maar een dier. Zelf schrijft ze: “Waar ik ging was zij. Ik at alleen in restaurants waar mijn hond net zo welkom werd geheten als ikzelf, sloeg luxe werkreizen over omdat ik liever bij haar bleef en als ik moest kiezen tussen een flitsende première zonder hond of onder een dekbed op de bank een boek lezen mét, werd het zonder twijfel dat laatste.” Antoinnette gaat in haar boek in gesprek met bekende Nederlanders die ook een innige band hebben of hadden met hun huisdier, en snappen dat een hond, kat of paard niet zomaar te vervangen is.

Mijn reis met Gobi – Dion Leonard

Nog meer liefde tussen mens en hond in dit boek van Dion Leonard, een ultramarathonloper. Dion nam deel aan een van de zwaarste wedstrijden ooit – tweehonderdvijftig kilometer rennen door de Gobiwoestijn – toen hij plotseling gevolgd werd door een zwerfhondje. Het hondje bleek een enorme doorzetter te zijn en bleef hem vergezellen. Eerst tot ergernis van Leonard, maar langzaam veranderde zijn houding tijdens de wedstrijd. Niet alles draaide meer om de winst: de zorg voor Gobi, en zelfs voor mederenners, werd ook belangrijk. Uiteindelijk besloot hij het hondje mee naar huis te nemen, maar ook dat werd nog een heel avontuur. In Mijn reis met Gobi vertelt de schrijver over zijn moeilijke jeugd, zijn fascinatie voor extreme sporten en over wat zijn vriendschap met Gobi voor hem betekent. Een pageturner en tranentrekker tegelijk!

Lees ook:
5 boeken voor grijze dagen: zo is slecht weer een stuk minder erg