fbpx

5 x bijzondere kruisingen tussen dieren

Er is dit jaar in een wildreservaat in Kenia een zezel geboren: een zeldzame kruising tussen een zebra en een ezel. Over de hele wereld bestaan er veel meer kruisingen tussen twee diersoorten. Hier vind je de leukste vijf hybride dieren.

Lees ook:
7 redenen waarom huisdieren gelukkig maken

5 bijzondere kruisingen tussen dieren

huiskat katachtigen

Lijger

Wie de populaire netflix Tiger King heeft gevolgd, is vast al bekend met de lijger. Ze zien eruit als leeuwen, maar dan met een heel subtiel streepjespatroon op hun vacht. Van deze bizarre kruising tussen een leeuw en een tijger schijnt er slechts tiental rond te lopen. De grootste lijger op aarde leeft in de ‘Jungle Island’ dierentuin in Miami. Het beest heet Hercules en weegt maar liefst 410 kg.

Walfijn

De naam van het dier verraadt de combinatie waaruit het dier bestaat al. Het gaat hier om een kruising tussen een dolfijn en een walvis. De enige walfijn die bestaat, leeft in gevangenschap. Deze vrouwelijke walfijn is ontdekt tijdens een research missie in de zee bij Hawaï en zwemt nu mee in shows in het ‘Sea Life Park’ in Hawaï.

Zezel

De zezel is het resultaat van een ezel met een zebra, waardoor het dier de typische vorm van een ezel heeft, en de unieke strepen van een zebra. Het is nog maar zes keer voorgekomen dat dit dier is geboren, aangezien de twee ouders normaal gesproken niet graag met elkaar paren. De zezel in Kenia was dus een foutje in de natuur, doordat de mannetjeszebra zou zijn ontsnapt uit het Tsavo East National Park en wekenlang tussen overig vee van lokale mensen zou hebben geleefd.

Savannah

De savannah is een combinatie van de gewone huiskat met de serval, een grote Afrikaanse kattensoort. Vooral de spitse oren en de grootte van de kat verklappen dat dit niet een gewone huiskat is. Het ras wordt steeds populairder, ook om in huis te nemen. De Savannah lijkt op een babypoema, die als baby ook te verwarren is met een normale babykitten. Ken je het verhaal al van een Argentijnse broer en zus die per ongeluk een cheeta grootbrengen? 

Cama

In 1998 werd in de woestijn van Dubai de eerste Cama geboren. Gekruisd met een doel: door een kameel en een lama te kruisen hoopten wetenschappers een ingetogen en rustig dier als een lama te fokken, maar dan met de kracht van een kameel. Kamelen fungeren in de woestijn namelijk als een belangrijk vervoersmiddel, maar door hun eigenwijze karakter zijn het niet altijd de makkelijkste dieren om mee te nemen.

Lees ook:
Grappige kattenfilmpjes