fbpx

5x leuke bezigheden met lentetemperaturen

zachte temperaturen

Het is op en top lente! Met extreem zachte lentetemperaturen een groot verschil met het ijsweekend van vorige week. Met deze vijf activiteiten zul je je goed vermaken. 

Lees ook:
Hardlopen of wandelen moe: deze buitenactiviteiten zijn zeker zo leuk

Bezigheden met zachte lentetemperaturen

lammetje lente

1. Skeeleren

Stond je vorig weekend op het ijs? Waag je dit weekend dan eens aan een sportief tochtje skeeleren! Het is dezelfde beweging maar dan rol je met wieltjes op het droge. Stippel een route uit waar de wegen skeelerproof zijn en geniet van de vele mooie natuurweggetjes die ons land rijk is.

2. Tuinspelletjes spelen

Daag je (klein)kinderen uit voor een tuinspel: leerzaam, plezier gegarandeerd en zelfs uit te voeren op 1,5 meter. Ken je het Scandinavische spel ‘kubb’ al? Een combinatie van bowlen, jeu de boules en schaken, en dat in de buitenlucht. Je speelt het spel met houten blokken en is geschikt voor de hele familie. De missie is om als eerste de ridders om te gooien en daarna de koning. 

3. Geocaching

Wandelmoe? Wie wel toe is aan een beetje avonturieren, kan gaan geocachen. Het internationale spel dat altijd en overal gespeeld kan worden. Eigenlijk is het een soort speurtocht: je gaat namelijk met jouw GPS op zoek naar een verstopplaats. Op die verstopplaats ligt een waterdichtdoosje voorzien van een logboek en, uiteraard, de ‘schat’. Iedereen kan schatten plaatsen en ze aanmelden in de app. Zo wordt jouw wandeling ineens een stuk interactiever en dus leuker! 

4. Dierensporen speuren

In veel natuurgebieden is het nu een geweldige tijd om dierensporen te zoeken. Aan de rand van een waterplas in bosgebied zitten vaak veel dieren die je kunt waarnemen. Handige hulpstukken bij het spoorzoeken zijn een meetlatje, een fotocamera en een ‘sporengids’ zoals de Veldgids Diersporen Europa van Annemarie van Diepenbeek.

5. Bouw een insectenhotel

Misschien is het dit weekend nog te vroeg voor oorwormen, mieren, spinnen, bijen en torren in je tuin. Maar als je nu alvast begint met het bouwen van een insectenhotel, kun je de potige vriendjes straks joviaal ontvangen. De insecten hebben het zwaar in de huidige klimaatcrisis, dus met een insectenhotel zul je ze een plezier doen. Je kunt er al eentje maken van een houten kistje. Bekijk hier hoe je dat doet.

Lees ook:
Wilde dieren: hier spot je wildlife in ons eigen land