fbpx

5x tips tegen maskne: acne door mondmasker

maskne acne

‘Hé, spot ik daar nu een puistje op m’n kin?’ Van jeugdpuistjes staan we tegenwoordig haast te juichen, maar nu zijn de onzuiverheden helaas ergens anders aan af te leiden. Onder warme, vochtige mondmaskers vormt zich namelijk een perfect klimaat voor: acne! Met deze tips voorkom je maskne.

Lees ook:
Zo draag je je mondkapje op de juiste manier

Tips tegen maskne

1. Pas je dagcrème aan

Omdat we nu zo frequent ons mondkapje dragen, kan het nodig zijn om je vertrouwde beautyroutine aan te passen. Zo kunnen vette verzorgingsproducten onder het mondmasker acne in de hand werken. Kies ’s ochtends voor een lichte, hydraterende, niet-vette dagcrème. Met een ‘moisturizer’ zit je meestal goed.

2. Vermijd zware make-up

Vermijd het gebruik van teveel make-up, omdat je je huid zoveel mogelijk wilt laten ademen. Make-up als foundation laat toch alleen maar vieze vlekken achter én doet je poriën verstoppen, waardoor ontstekingen ontstaan. Als je niet zonder basislaag de deur uit wilt, kies dan voor ademende minerale make-up: vrij van oliën, talk en vet.

3. Droge vlekken?

Heb je juist last van een droge, prikkerige huid? Kies dan ’s avonds voor een verzachtende nachtolie. Bij een olie krijg je soms alleen maar het gevoel dat het je huid dichtsmeert en vetter maakt. Pure kokosolie is heel beschermend en voedend en dient meteen voor lippenbalsem. ’s Morgens zul je meteen het resultaat merken van een zachte huid die niet meer prikkerig aanvoelt.

4. Gebruik een tea tree spray

Om bacteriën groei zoveel mogelijk tegen te gaan kan je voordat je het mondkapje opdoet even met tea tree in het kapje sprayen. Tea tree zou de groei van diverse micro-organisme tegengaan. Wissel dit af met een spray van rozenwater omdat te veel tea tree uitdrogend kan werken. Naast het voorkomen van maskne ruikt je mondmasker ook nog eens heerlijk!

5. Gebruik ecologisch wasmiddel

En als laatste kan een verkeerd gekozen wasmiddel ook acne veroorzaken. Kies een wasmiddel met een ecologisch label; vrij van parfum en andere synthetische stoffen. Onthoud: behandel je mondmasker als je ondergoed. Schaf er meerdere aan zodat je het niet te lang achter elkaar hoeft te dragen. En doe regelmatig een wasje op hoge temperatuur!

Lees ook:
Beslaat je bril als je een mondkapje draagt? 3 tips