fbpx

7 originele cadeaus: inspiratie voor hem en haar

originele cadeaus hem en haar

Originele cadeaus verzinnen, dat is geen eenvoudige klus. Zeker als de ontvanger geen duidelijke wensen heeft, is de verleiding groot om naar een cadeaubon te grijpen. Gelukkig hebben wij genoeg leuke ideeën. Alsjeblieft: 7 originele cadeaus!

Lees ook:
Inpaktips om je cadeau mooi in te pakken

Originele cadeaus voor hem en haar

originele cadeaus verjaardagstaart

1. Gepersonaliseerd cadeau

Een gepersonaliseerd cadeau is altijd een schot in de roos. Van een gegraveerd mes voor de echte kookliefhebber tot een laptophoes met initialen voor een harde werker. Ook foto’s blijven leuk om te krijgen, wellicht heb je nog een foto die je in een mooie lijst kunt geven. Of maak een leuk fotoboek van die ene gezellige vakantie van twintig jaar geleden.

2. Belevenis cadeau

Is de ontvanger een zoetekauw? Geniet samen van een high tea. Heeft hij of zij interesse in wijn? Doe samen een wijncursus. Is de ontvanger altijd met fotografie bezig? Dan maak je hem of haar vast heel blij met toegangskaartjes voor een expositie.

3. Cadeau voor de reiziger

Ben je op zoek naar een cadeau voor een reisliefhebber? Of gaat je zoon of dochter – zodra het weer kan – een lange reis maken? Dan is een reisgerelateerd cadeau zeker passend. Een mooi notitieboek om alle belevenissen in op te schrijven of juist iets voor de reis zoals een dikke sjaal of goede muts voor koude bestemmingen.

4. Cadeau voor muziekliefhebber of boekenwurm

Tegenwoordig kun je bijna alle muziek en boeken online vinden, maar dat is niet te vergelijken met het luisteren van een oude cd of lp of het lezen van een écht boek. Hoe leuk is het als jij net die ene lp, cd of dat bijzondere boek toch ergens vandaan tovert? Het vereist wel wat zoekwerk, maar op Marktplaats en bij de kringloopwinkel kom je vaak een heel eind. Wil je toch een nieuwe cd of een ongelezen boek geven? Kijk of de muzikant of auteur niet toevallig met een promotietour bezig is, een gesigneerd cadeau is natuurlijk super origineel. En de moeite die je ervoor doet zal de ander zeker waarderen!

originele cadeaus

6. Origineel digitaal cadeau

Verrassend: een abonnement op de app van Spotify, Netflix of Videoland. Tegenwoordig heb je ook apps vol boeken en tijdschriften. Is zij gek op lezen? Een (proef)abonnement zodat ze van alles op haar telefoon op tablet kan lezen zal zeker in de smaak vallen. Wil hij graag alle eredivisiewedstrijden zien? Via FOX Sports kun je een abonnement aanschaffen en cadeau doen.

7. Strippenkaart cadeau

De laatste van onze zeven originele cadeaus: de strippenkaart. Heeft hij een hekel aan tuinieren? En houdt zij zo van bloemen in huis? Een strippenkaart is een leuke manier om iemand meerdere keren te verrassen. Maak een strippenkaart voor 10 keer grasmaaien of gedurende een maand iedere week een nieuw bosje bloemen. Succes gegarandeerd!