fbpx

8 dingen die jij kunt doen met een uurtje extra tijd  

een uurtje extra

Hoera, de wintertijd is ingegaan en dat betekent dat je een uur van de dag cadeau krijgt. Dat uur kun je natuurlijk pakken om lekker lang te slapen maar je kunt het ook op andere manieren benutten. Hierbij een aantal ideetjes voor het uurtje extra dat je vandaag hebt.

Lees ook:
7 ontspannende hobby’s waar je rustig van wordt

Een uurtje extra? Dit kun je doen:

1. Maak een ochtendwandeling

Geniet van de rust in de ochtend, de dauw nog tussen de bomen en het bladerdek op de stoep.

2. Ga in bad liggen

Scrub je lichaam uitgebreid, was je haren, lak daarna je teennagels en begin fris en ontspannen aan de rest van de dag.

3. Kijk een mooie film

Zondagen zijn rustdagen. Dus waarom niet even lekker op de bank met kaarsjes aan, iets lekkers erbij en genieten van een mooie film?

4. Doe het uitstel klusje

Oké, uitstel klusjes dragen niet voor niets de naam en je kunt leukere dingen doen in het uurtje extra tijd. Maar is het niet heerlijk als de dag nog moet beginnen en jij je administratie al hebt bijgewerkt, of de keukenkastjes hebt opgeruimd?

Een uurtje extra

5. Bak een appeltaart

Voor veel mensen is bakken een ontspannen activiteit. Het fijne van appeltaart: je huis ruikt er heerlijk door en je hebt iets lekkers voor bij de koffie straks.

6. Verras je partner of je kinderen

Maak een verwen ontbijt voor je partner en/of je kinderen. Bak pannenkoeken, kook een eitje, dek de tafel. Als iedereen uit bed komt starten jullie gezamenlijk en gezellig de dag.

7. Zoek je kledingkast uit

Ken je het gezegde ‘een opgeruimd huis staat voor een opgeruimde geest?’ Dit uurtje extra is een mooi moment om eens even kritisch door jouw kledingkast heen te gaan en het kaf van het koren te scheiden.

8. Lees een goed boek

Of ga verder in het fijne boek waar je al in bezig was. Stel je voor: het is nog vroeg, je doet een ochtendjas aan, dikke sokken of pantoffels, zet een kopje thee en kruipt even helemaal in het verhaal..

Lees ook:
Opruimen met Marie Kondo