fbpx

Alleenstaand én gelukkig: en wel híerom

We lijken pas vervuld als de ware liefde is gevonden. Alleenstaand zijn wordt al gauw bestempeld als zielig en er is een onuitgesproken verwachting dat je settelt als duo. Laten we afrekenen met dit denkbeeld. Dit zijn de voordelen van solo door het leven gaan!

Lees ook:
Alleen op vakantie? Gewoon doen!

Alleenstaand én gelukkig

alleenstaand hobby

Nieuwe dingen doen

Alleenstaand zijn kan je leven verrijken omdat je meer open kunt en wilt staan voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Iets nieuws proberen kan leiden tot nieuwe vaardigheden, vriendschappen en een meer zelfachting. Volg een cursus, ga je omscholen, leg een moestuin aan, doe vrijwilligerswerk, kook uitgebreid, ga in therapie, jaag die droom na en doe wat je hart je ingeeft. 

Alleenstaand zijn geeft vrijheid

Het is enorm belangrijk om je eigen waarden te leren kennen. Alleenstaand zijn geeft je de kans om je op jezelf te concentreren en toe te werken naar jouw ideale visie op wie je wilt zijn. Ook na je vijftigste, dan júist. Je bent nooit te oud. Op welk pad kom je uit als je je niet druk hoeft te maken over het plezieren van wie dan ook behalve jezelf? Onderzoek jouw wensen. Jouw grenzen. Jouw interesse. Jouw tijd. Zonder consessies.

De kracht uit jezelf halen

Het is fijn als de mensen om je heen jou een gelukkig gevoel geven wanneer ze je de bevestiging geven dat je het goed doet. Maar ervan afhankelijk worden is gevaarlijk. Het is belangrijk om jezelf te kunnen aanmoedigen. Wees je eigen grootste cheerleader en haal de kracht uit jezelf. Het dagelijks herhalen van deze positieve zinnen kunnen je hierbij helpen.

Investeren in vriendschap

Gelukkig hoeven alleenstaanden niet verstoken te blijven van liefde. Koester en investeer eens in die goede vriend of vriendin. Vriendschap heeft in onze samenleving een lagere status, maar er zijn een heleboel redenen waarom een waardevolle vriendschap niet onderdoet voor een liefdesrelatie. Waar we veel druk leggen en ons blind staren op romantische partners, is een vriendschap veel toegankelijker en vrijer: je geeft elkaar de ruimte en je kunt – als het goed zit – volledig jezelf zijn. Wat dacht je van een ‘vriendschapshuwelijk’; of  een feestje geven ter ere van de vriendschap? Yes, I do!

Lees ook:
AOW: nieuwe liefde duur betaald?