fbpx

9 apps voor onderweg

Apps voor onderweg op de smartphone

We hebben onze smartphone eigenlijk altijd bij ons. Om bereikbaar te zijn, om die ene foto te maken of om even snel wat op te zoeken. De smartphone kant echter nog voor zoveel meer worden gebruikt. We zetten een aantal handige en leuke apps voor onderweg op een rijtje.

Lees ook:
Check je wachtwoord

Handige apps voor onderweg

De app 9292 of die van de NS, zijn hartstikke handig als je met het openbaar vervoer reist. En Kaarten of Google Maps voor als je lopend of met de auto of fiets ergens naartoe gaat. Er zijn echter ook andere handig apps voor onderweg:

  • Weerapps: er zijn verschillende weerapps, waaronder de app Weer (standaard op iPad/iPhone), Buienradar, Buienalarm, Weeronline of de app KNMI. Handig om een van deze apps op je smartphone te zetten, zodat je weet wanneer je even moet schuilen of wanneer het perfecte moment is om weer door te lopen.
  • De EHBO-app: eigenlijk onmisbaar op de smartphone. Deze app vertelt je meer over het verlenen van de eerste hulp bij kleine ongelukjes of ernstige ongevallen.
  • De app HogeNood: je kent het vast wel, je bent onderweg en ineens moet je naar de wc. De app HogeNood vertelt je precies waar het dichtstbijzijnde toilet is. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Luxemburg.
  • Alle bankjes: tijdens een wandeling is het ook altijd wel even lekker om een keer rustig te zitten. Om bij te komen of om even te genieten van de natuur. De app Alle bankjes toont meer dan 100.000 bankjes en rustplekken in Nederland. Op welk bankje neem jij even pauze?
  • Google Maps: de app komt toch nog even terug. De meeste mensen kennen de app voornamelijk van het plannen/volgen van een route, maar de app biedt ook de mogelijkheid om de omgeving waar je bent te verkennen. Ben je opzoek naar een leuk koffiezaakje of een restaurant? Google Maps vertelt je wat er allemaal in de omgeving te vinden is.
smartphone maps

Leuke apps voor onderweg

Het is vast herkenbaar, je bent aan het wandelen en hoort een vogel maar je hebt geen idee welke vogel het is. Of je ziet een plant en hebt geen idee wat het is. Uiteraard zijn ook hier handige apps voor, zodat je tijdens een wandeling kunt opzoeken wat je hoort en ziet. We zetten een aantal leuke apps voor onderweg op een rijtje:

  • Dierenzoeker: aan de hand van een aantal kenmerken die je zelf invult, vertelt deze app naar welk dier(tje) je opzoek bent.
  • BirdNET: je neemt het geluid van de vogel die je hoort op met de app. Vervolgens analyseert de app dit fragment en geeft het aan om welke vogel het zou kunnen zijn.
  • Pl@ntNet: maak een foto van de plant waar het omgaat en de app gaat voor je aan de slag.
  • Wildplukwijzer: deze app vertelt je waar in Nederland noten, fruit en groenten voor het oprapen liggen.

Wil je meer weten over één van deze apps, lees dan het artikel ‘Zoek onderweg planten en dieren op‘.

Wil je meer leuke tips voor de smartphone? Lees dan ook deze tips eens: