fbpx

Fotograferen met je smartphone

Fotografie smartphone

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het straatbeeld en bij toeristische plekken; mensen met hun smartphone in de hand om foto’s te maken. Maar hoe maak je nou een mooie foto met de smartphone? SeniorWeb geeft een aantal handige tips om te fotograferen met de smartphone.

Lees ook:
Tips voor het kopen van een smartphone

3 tips om te fotograferen met je smartphone

1. Gebruik de rasterlijnen

Je kunt er van houden, maar vaak is het niet de bedoeling; een scheve horizon. Je kunt dit gemakkelijk voorkomen door een raster/of hulplijnen over je beeld heen te leggen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de horizon recht houdt.

Daarnaast is zo’n raster/hulplijn ook handig om het onderwerp dat je centraal wilt stellen in de foto uit het midden te plaatsen. Plaats het onderwerp bijvoorbeeld op een derde van onder of op een derde van boven. Hierdoor wordt de foto wat dynamischer.

Fotograferen met de smartphone

2. Fotografeer met je stem of de volumeknop

Niets is zo vervelend als een leuke foto met een stukje vinger erop of een bewogen. Gelukkig kun je op meerdere manieren een foto met je smartphone maken, namelijk met:

  • De fotografeerknop in de app Camera. Door deze knop te gebruiken loop je echter het risico dat u de smartphone zo vasthoudt dat er een vinger voor de lens zit. Plus het tikken op deze knop wil er nog weleens voor zorgen dat je de smartphone beweegt en daardoor de foto onscherp wordt.
  • De volumeknop. Door de volumeknop te gebruiken hoef je niet in het scherm te tikken. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn als je een selfie wil maken met meerdere personen.
  • Je stem. Door met je stem te fotograferen, kunt je je smartphone gewoon met twee handen blijven vasthouden en je vingers zo op de smartphone plaatsen dat de vingers niet voor de lens zitten. Daarnaast weet iedereen op de foto dan precies wanneer de foto gemaakt wordt, waardoor iedereen zich kan focussen op de juiste pose. Lees hier meer over in de tip Fotograferen met je stem.

Lees voor meer handige tips ook de tip Een scherpe foto maken met de smartphone.

3. Voeg een locatietag toe aan je foto

Het hoeft natuurlijk niet, maar het kan leuk zijn; precies weten waar die ene foto gemaakt is. Door je camera toegang te geven tot je locatie en in je camera de optie Locatietag aan te zetten, worden er gps-coördinaten meegegeven aan de foto. Je kunt dan dus altijd precies achterhalen waar de foto’s gemaakt zijn. Wil je weten hoe je een locatietag toevoegt? Lees dan de tip 7 veelgemaakte fouten bij fotograferen.

Heb je de perfecte foto gemaakt en wil je leuke tips over wat je daar nu mee kunt doen? Lees dan deze artikelen eens: