fbpx

Dansend door het leven! 5 redenen om vaker te dansen

meer dansen

We zijn nooit te oud om te dansen! Als je het leven benadert als een chachacha, kunnen er leuke dingen gebeuren. Dans er op los, en wel híerom.

Lees ook:
7x tips voor meer energie: zo word je weer fit!

5 redenen om vaker te dansen

1. Puur geluk

Als je wel eens de woonkamer ronddanst, dan zul je beamen dat je tijdens zo’n moment vaak barst van geluk. Tijdens dansen komt namelijk een gelukshormoon vrij. Een klein dansje bezorgt bij velen al een geluksgevoel, terwijl je minstens een half uur voor moet fietsen of joggen om hetzelfde gevoel te bereiken. Het geheime ingrediënt? Muziek!

2. Het is gratis

Hoorde je nou gratis? Dansen kan altijd en overal. Iedereen heeft wel een apparaat op zak of in huis waar muziek mee kan worden gedraaid. Het enige dat je hoeft te doen is met die heupen te schudden van links naar rechts, van voor naar achter. Zie je nou? Je danst al! 

3. Leuker dan sport

Dansen is een sport. Maar met een half uurtje losgaan op jouw favoriete Doe Maar-album of een klassiek discosetje van de Bee Gees, zou je haast vergeten dat je net zo veel calorieën kunt verbranden als met een workout in de sportschool. Je werkt op een leuke manier aan je conditie. Top!

4. Dansen brengt mensen dichter bij elkaar

Overal ter wereld wordt gedanst. Dansen zorgt ervoor dat je even loskomt van je schaamtes en beperkingen. Bij sommige dansvormen is een partner vereist. Andere dansen voer je alleen uit, maar sta je wel met meerderen op één dansvloer. Je maakt contact met jezelf, met een ander en met de wereld om je heen. Het samen genieten van de muziek brengt mensen dichter bij elkaar.

5. Dansend door het leven

Wist je ook dat je zelfs binnenin je brein kunt dansen? En dat veel vijftigplussers daar goed in zijn? Na de 50 lijken we het leven eindelijk een beetje door te krijgen. We begrijpen dat die stap achteruit nadat je een stap vooruit hebt gedaan, geen ramp is maar een soort chachacha! Leven met dit motto verlaagt je stressniveau en vergroot je positiviteit.

Lees ook:
Wereld Alzheimer Dag: dit is er te doen