fbpx

Dit is waarom we onze rimpels mogen omarmen

rimpels vieren

Steeds meer vrouwen (en mannen!) van jong en oud kiezen voor het straktrekken van hun rimpels (ofwel: plastische chirurgie) om er strak, jong en sexy uit te blijven zien. Maar, schoonheid komt nog altijd van binnen. Tijd dus om onze kraaienpootjes, lachlijnen en andere rimpels te vieren. Want… ze hebben een functie!

Lees ook:
Vrede sluiten met je lichaam: zo accepteer je je lichaam

Tijd om onze rimpels te omarmen!

rimpels omarmen

Gevalletje ‘body positivity’

Laten we voorop stellen dat iedereen zelf mag weten wat die met zijn of haar lichaam doet. Of we nu botox nemen, met mak-up of puur natuur door het leven gaan: het is altijd jouw keuze. Maar het is wel van belang om te weten dat we niet méér meetellen of gezien worden met een kunstmatig jong gehouden uiterlijk. Althans, naar die overtuiging moeten we toe. Laten we als vrouwen opstaan en ons ouderwordende lijf volledig omarmen, inclusief rimpels en onvolkomenheden. Zodat deze kracht weer kan worden doorgegeven aan onze dochters, kleindochters en overkleindochters.

De functie van kraaienpootjes en lach rimpels

En dan nog iets: de kraaienpootjes die in de spiegel naast je ogen ziet verschijnen zodra je lacht hebben een functie! Mensen met kraaienpootjes zouden namelijk oprechter overkomen en de plooitjes kunnen zelfs zorgen voor een emotionele klik. De kraaienpootjes verklappen of iemand oprecht glimlacht, waaruit je weer kunt opmaken of diegene te vertrouwen is of niet. Dus, smize!

Lees ook:
De ins en outs van slaaprimpels