fbpx

Hoe schrijf jij? Dit zegt je handschrift over je karakter

handschrift papier

Schrijf jij met ronde of puntige letters, los of aan elkaar, groot of klein? Ieder handschrift is uniek en kan veel vertellen over iemands karakter. Pak je handgeschreven tekst erbij en kijk wat deze zegt over jou.

Lees ook:
6 slaaphoudingen die iets zeggen over je karakter

Dit zegt je handschrift over je karakter

handschrift pen

Grootte van de letters

Schrijf je met kleine letters? Dan zou je geconcentreerd, ijverig en een introvert type zijn. Als jouw handschrift bestaat uit grote letters, je raadt het al, dan ben je niet vies van zo nu en dan in het middelpunt van de belangstelling staan. Ook zou je je goed kunnen aanpassen en ben je extravert.  Met middelgrote letters ben je een beetje van beiden; bescheiden, maar je durft prima je mening te geven.

Schrijfrichting

Staan je letters rechtop, of hangen ze naar rechts of juist naar links? Mensen met een recht handschrift zijn bedachtzaam en laten hun emoties niet snel de boventoon voeren. Hangen je letters naar rechts, dan zou je openstaan voor nieuwe ervaringen en contacten. Als je letters naar links hellen, ben je vaak ook linkshandig en ben je een heel zelfstandig persoon die liever eerst zijn eigen problemen oplost voordat hij aanklopt bij een ander.

Ruimte tussen de woorden

Oftwel, een ‘spatie’ in het digitale tijdperk. Op de computer bepaalt het tekstverwerkingsprogramma de ruimte tussen de woorden, maar op papier bepaal je zelf hoeveel ruimte je tussen de woorden laat. Veel ruimte tussen de woorden? Dan houd je een bepaalde afstand van je medemens, kijk je de kat uit de boom en bent geen kuddedier die de groep maar achterna gaat. Met weinig ruimte tussen de woorden ben je een groepsmens en sta je graag dicht bij de ander, met soms wat opdringerigheid.

Vorm van de letters

Met ronde letters ben je creatief, gevoelig en vind je humor erg belangrijk. Met een smaller, meer puntig handschrift ben je nieuwsgierig, intelligent en zelfbewust. Schrijf je nog aan elkaar? Dan houd je van doorpakken, werk je systematisch en maak je weloverwogen beslissingen. Ook de lussen van de ‘e’ en ‘l’ kunnen veel zeggen over je: zo zou je bij smalle lussen kritisch op jezelf zijn – en daardoor ook op anderen – en zou je bij een wijde lus meer openstaan voor nieuwe ervaringen en een ontspannen en spontaan persoon zijn.

Klopt jouw handschrift bij jouw karakter? Deel het met ons op Facebook.

Lees ook:
Een hoofd vol gedachten: schrijf het van je af