fbpx

Moeders opgelet: dit zegt je sterrenbeeld over jou

sterrenbeeld

Hoewel het iets ongrijpbaars is, lokt het vaak toch om je blik erop te werpen: je sterrenbeeld. Ben jij het behulpzame type waarbij het moederschap als gegoten aanvoelt? Of is het voor jou toch een kwestie van een weg vinden in de verantwoordelijkheden die hierbij om de hoek komen kijken? Je sterrenbeeld speelt namelijk een rol in de manier waarop jij het moederschap vervult. Herken jij jezelf in deze eigenschappen?

Lees ook:
Lesje knopen doorhakken: 5 inzichten

Steenbok

Een grappig weetje over jouw sterrenbeeld, Steenbok: jij lijkt meer het vaderfiguur in huis. Het stellen van grenzen is aan jou wel besteed en jij geef je kinderen veel kennis en inzichten mee. Een puntje van aandacht: laat je niet leiden door verplichtingen, maar geniet van de mooie momenten samen! 

Waterman

Als moeder ben jij liefdevol, spontaan, maar anderzijds behoud jij ook graag de controle. Hoewel jij als waterman liever tien vrienden dan één beste vriendin om je heen verzamelt, bouw je met je kinderen een enorme emotionele band op. Jij moedigt ze aan en brengt ze naar een hoger level als de wens daar is. Daarom zijn jouw kids zo dol op jou! 

Vissen

De betoverende rol binnen het gezin, die heb jij! Je straalt warme uit en bent er voor iedereen. Let wel op dat je met jouw aanwezigheid kinderen in verlegenheid kunt brengen. Gelukkig weten jouw kinderen als geen ander dat jij er voor ze bent, en dat maakt dat ze leren om stevig in hun schoenen te staan. 

Ram

Is jouw sterrenbeeld Ram, dan ben jij gewend alles op je eigen manier te doen, dat maakt de verantwoordelijkheid voor kinderen best even pittig! Maar gun jij dit de nodige tijd, dan creëer jij een hele fijne band met je kinderen. Wel een band waarbij jullie allebei je eigen ding blijven doen. En je kinderen, die worden daardoor net zo zelfstandig als jij! 

Stier

Enerzijds heb jij als moeder de touwtjes in handen, anderzijds weet jij wat je wil en wijk je daar niet snel vanaf. Waar jij in uitblinkt: de band tussen jou en je kinderen zo sterk mogelijk te maken. En natuurlijk hoop je daar na verloop van tijd de vruchten van te plukken om een sterke band met je kinderen op te bouwen. 

Tweeling

Jij bent een veelzijdige moeder, waardoor een leven met jou nooit saai is! Opvoeden gaat jou daarom ook erg gemakkelijk af. Wel kan jouw standaard ieder moment veranderen, wat maakt dat je soms inconsequent naar je kinderen toe kan optreden. Maar dat compenseer je weer met je creativiteit en open-minded karakter. 

sterrenbeeld2

Kreeft

Het moederschap is jou op het lijf geschreven! Jij bent de moeder die z’n kinderen in de watten legt en ervoor zorgt dat ze voor alles bij jou terecht kunnen. Het kan zomaar zijn dat alle puzzelstukjes samenvallen zodra jij moeder wordt en van die verzorgende rol word je nog elke dag even blij! 

Leeuw 

Zo trots als een pauw is wat jou als moeder kenmerkt. Jij bent maar wat graag betrokken bij de levens van jouw kinderen. Kijk wel uit dat je niet doorslaat in de hoge doelen die jij aan je kinderen stelt. Gelukkig weet jij dat goed in balans te houden met de dosis liefde die jij bereid bent jouw kinderen te geven. Jij moedigt ze in alles aan, maar vergeet niet dat het ook goed is als ze zelf leren jagen! 

Maagd

Jij bent een moeder van contrasten. Het ene moment wil je al de controle in eigen handen houden, terwijl je het andere moment gerust alles laat varen. Hoewel je de neiging hebt om alles perfect te willen doen, leert het moederschap je ook dat goed ook goed is. 

Weegschaal

Het kan zomaar zo zijn dat het moederschap ontzettend veel balans brengt in jou soms toch wel chaotische leventje. Jij wordt het meest gelukkig als je kunt leven voor een ander en je kunt je wel voorstellen wat de invulling van een kind daarin kan betekenen. Jouw kinderen komen werkelijk niets tekort, maar let wel op: een kind mag ook een kind zijn. 

Schorpioen

Plezier en controle lijken jou op het lijf geschreven! Moeder zijn is wat jou goed ligt en met gemak kun jij het leven van je kinderen in goede banen leiden. Hoewel zekerheid bij jou voorop staat, mag je best wat vaker op je onderbuikgevoel vertrouwen. Dat zit ook wel goed! 

Boogschutter

Zeker in het begin is de rol van moeder zijn voor jou even wennen. De spontaniteit die jij zo graag omarmt, verandert door het ouderschap. Maar gelukkig ga jij dit ook projecteren op je kinderen. Spontaan een etentje of een leuke activiteit organiseren is aan jou wel besteed. Problemen zijn er om op te lossen en jullie gaan samen voor het beste resultaat. Zo zouden jouw kinderen later als moeder ook wel willen zijn! 

Lees ook:
Ben jij een perfectionist? Laat de teugels maar wat vieren