fbpx

Dit zijn 3 foodtrends die je in 2020 gaat tegenkomen

foodtrends paddestoelen

Elk jaar worden er weer nieuwe trends voorspeld op het gebied van eten en drinken. Wat staat er dit jaar op het menu?

Lees ook:
5 tips om te minderen met vlees

3 foodtrends in 2020

bonen foodtrends

1. Bonen en tofu

2020 wordt één groot bonenfestijn: kidneybonen, sojabonen, sperziebonen, zwarte bonen en kikkererwten. Even fermenteren, en je bonen blijven heel lang houdbaar. Ook tempeh of tofu kun je eenvoudig fermenteren. Deze plantaardige producten ga je weer veel voorbij zien komen in allerlei verschillende gerechten, met spannende smaken en texturen. Gezonde vleesvervangers zijn pulled oats: tuinbonen en erwten aangevuld met haver.

2. Alcoholvrije wijn

Hoera voor de niet-drinkers! Alcoholvrije wijn gaat nu echt doorzetten. In Londen bijvoorbeeld is dit al heel groot, in ons land komt deze trend langzaam door. Hoewel de naam suggereert dat de wijn 100% vrij is van alcohol, mág het tot 0,5 procent alcohol bevatten. Onze tips: Bonne Nouvelle Sparkling rosé van HEMA en Torres Natureo (verkrijgbaar in wit en rood) van Gall & Gall.

3. Paddenstoelen

Paddenstoelen gaan we enorm veel zien, in alle soorten en maten. In de supermarkt maar zeker ook in de horeca. Paddenstoelen zijn vlezig van smaak, hebben een lekkere bite en zijn makkelijk te bereiden. Denk ook aan een broodje pulled mushroom of shoarma van paddenstoelen.

Lees ook:
Eet je slank