fbpx

Doe de regendans: daarom is het goed dat het regent

regendans regen

Hè bah, het regent. Eigenlijk zijn we hartstikke gezegend, als je bedenkt hoeveel zonnig weer we al hebben gehad. Turn dat sippe gezicht om in een lach en doe samen met ons een regendans. Want hierom is het goed dat het regent.

Lees ook:
5 dingen om te doen bij slecht weer

Daarom is het goed dat het regent

regen bloemen

Goed nieuws voor de natuur

Nooit eerder startte het voorjaar zo droog. Sinds half maart tot nu is er op sommige plekken zelfs geen druppel regen gevallen. Ook was het de eerste weken van april al zó warm dat boerengewassen en bosgebieden in gevaar kwamen. Boeren zijn volop bezig geweest om hun land te beregenen met water uit sloten en rivieren. De regen is ook goed nieuws voor de bestrijding van de natuurbranden, waar de grond nog steeds aan het smeulen is. Laat die regen dus maar komen, met bakken alsjeblieft!

Regen opvangen in een regenton

Zonder regen zouden de bomen buiten niet zo’n mooie, groene bladeren hebben en zouden we niet kunnen genieten van de prachtige bloemen in onze tuin. Ook de planten in jouw tuin zijn dol op regenwater. Hier zit namelijk niet zoveel kalk in als in kraanwater. Je kunt regenwater opvangen in bijvoorbeeld een regenton. Dit is vriendelijker voor je portemonnee en voor het milieu. Bij tijden van droogte, heb jij een ton waar je mee vooruit kan. 

Regenwater is goed voor je haar

Test het maar eens: als je in de regen hebt gefietst, dan voelt je haar zachter aan. Regenwater is minder ‘hard’ dan leidingwater. Dat komt omdat er minder kalk in zit. En na een regenbui kan je haar ook ineens gaan golven. Het vocht in de druppels die op je hoofd vallen zorgt voor een natuurlijke krul. Kom je zelfs in quarantaine goed voor de dag!

Na regen komt zonneschijn

Figuurlijk maar óók letterlijk. Als koele lucht vanuit het zuidwesten in aanraking komt met warme lucht, krijg je bewolking en regen. Daarna volgt vaak droge lucht. En die zorgt voor het klassieke weerbeeld met kleine stapelwolken, dat eruit zien als toefjes in de lucht. Daar hoort ook de zon bij. Nog even doorzetten dus, en dan mogen we straks weer van het mooie weer genieten!

Lees ook:
Typisch Hollands: grappige weerspreuken