fbpx

Dit doet een half uur eerder opstaan met je

opstaan

Lig je net ver weg gedoezeld in dromenland, gaat je wekker af. Voor veel mensen is dit dag in, dag uit nog altijd een grote strijd. Stiekem wéten we wel dat snoozen ongezond is, maar toch… Die verleiding, elke dag weer. Hoog tijd om je te laten weten wat het met je doet als je de strijd wint. Sterker nog, wat het doet als je een half uur éérder je bed uitgaat. Spoiler: een half uur eerder opstaan kan transformaties teweegbrengen…

Lees ook:
9x waarom een ochtendritueel belangrijk is

In het boek ‘Miracle Morning’ schrijft Hal Elrod over hoe hij in zijn leven succesvol werd door elke dag een uur eerder op te staan. En hij niet alleen, maar ook succesvolle mensen als Oprah Winfrey geloven heilig in de kracht van de ochtend. Hun visie: als je het eerste moment van de dag meteen een mislukt moment van maakt, zal de rest van je dag ook teleurstellend zijn. Doe je het tegenovergestelde en maak jij van de ochtend een fantastisch moment, dan zul je zien dat je de rest van de dag ook lachend doorkomt.

Hal Elrod heeft er een heel boek over geschreven, maar zonder een heel boek te hoeven lezen vertellen wij je graag in een notendop wat een half uur (of liever nog een uur) eerder opstaan met je kant doen:

  • Je creëert meer rust in je hoofd. Door de ochtend als een moment voor jezelf te nemen, nog voordat je je mail opent en op je werk aanbeland waar iedereen iets van je wilt, heb je tijd die even helemaal voor jou alleen is. Een fijne start van de dag!
  • Je hebt extra tijd om dingen te doen waar je normaal gesproken ‘geen tijd voor hebt’. In de huidige maatschappij gaan we vaak al rennend door het leven en komen we chronisch tijd tekort.  We willen zoveel, maar zijn ook zo druk. Door slechts een half uur eerder op te staan creëer je extra tijd voor jezelf.

Wat je zoal kunt doen in die extra tijd ‘s ochtend:

  • Vijf minuten mediteren voor meer innerlijke rust. Ook zoiets waarvoor we normaal gesproken ‘geen tijd hebben’.
  • Bewegen: 20 minuten wandelen, yoga, rennen, crossfit… Ineens heb je er tijd voor!
  • Lezen. Met een kopje koffie. Echt even een momentje voor jezelf, nog voor de ratrace van die dag begint.
  • Iets doen waar je normaal gesproken ‘geen tijd voor hebt’. Het huishouden? Schrijven aan die ene roman? Beginnen aan je eigen bedrijf?
opstaan

Nu horen we je denken: hóe ga ik dit doen, een half uur eerder opstaan? Dat lukt me nooit! Jawel, dat lukt je wel. Onthoud allereerst dat je dertig dagen nodig hebt om van iets een gewoonte te maken. Dertig dagen moet je dus streng zijn voor jezelf, daarna wordt het een vanzelfsprekendheid om dit half uur of zelf uur eerder op te staan. Onthoud in die dertig dagen je doel: meer rust in je hoofd, lichter door het leven gaan, tijd voor datgene waar je al zo lang aan wilt beginnen… Enkel mooie dingen. Nu nog het geloof erin door jou. Je kunt het!

Lees ook:
Goede voornemens? Zo houd je ze vol!