fbpx

Een leven zonder vlees: 4 vooroordelen over vegetarisch eten

vega eten

Kies jij er steeds vaker voor om vlees te laten staan of is vlees niet weg te denken uit jouw leefstijl? Iedereen is vrij om zijn eigen keuzes te maken. Maar, dat vegetarisch eten nergens naar smaakt, is een groot vooroordeel. Tijd om vier vooroordelen de wereld uit te helpen. 

Lees ook:
5 tips om te minderen met vlees

Vooroordelen over vegetarisch eten

vega vooroordeel

Vooroordeel 1: vegetarische etenswaren zijn duur en is alleen verkrijgbaar in een natuurwinkel

Tegenwoordig heeft iedere supermarkt een schap met vegetarische producten, en het aanbod wordt zelfs steeds groter en uitgebreider. Ook proberen deze supermarkten het voor elke portemonnee betaalbaar te maken. Vleesvervangers worden vaak per twee stuks aangeboden, daardoor lijkt het prijsverschil wat groter als je het vergelijkt met vlees dat in een grotere verpakking wordt aangeboden.

Vooroordeel 2: vegetarisch koken is ingewikkeld en tijd­rovend

Een vegetarische maaltijd is net zo snel klaar als een maaltijd met vlees. Maar wat vegetarisch koken wel van je vraagt: laat het bekende stramien van vlees, aardappelen en groenten los. Daar moet je even aan wennen en dan komt een goed, praktisch vegetarisch kookboek van pas, er is tegenwoordig keuze genoeg. 

Vooroordeel 3: je zit vast aan die vieze vleesvervangers

Veel consumenten hebben vleesvervangers op voorhand al afgeschreven als optie. Grote kans dat dat komt door een slechte ervaring in het verleden. De smaak van het ‘nepvlees’ is een stuk verbeterd. Geef het nog een kans en je zult verbaasd zijn hoe smaakvol de producten zijn. Denk niet ‘ik ga nu iets eten wat exact moet smaken als een gehaktbal’, maar benader het als een nieuwe smaak.

Vooroordeel 4: je krijgt honger van een vegetarisch gerecht

Van weinig vezels en snelle koolhydraten raak je even verzadigd maar even daarna heb je weer honger. Voeg dus aan je vegetarische gerecht vezelrijke producten toe, veel groenten en volkoren brood, spaghetti of rijst. Wat vleeseters vaak missen in plantaardig eten is iets om op te kauwen. Je kunt groenten op dezelfde wijze bereiden als vlees. Zo kun je een knolselderij laten garen in een zoutkorst. Daardoor krijgt ‘ie een intense smaak.

Lees ook:
Zo herken je een rijpe avocado