fbpx

Zes podcasts om mee te ontspannen

Podcast luisteren

Zin in een moment voor jezelf? Of wil je je even afsluiten van je omgeving, lekker ontspannen of je treinrit wat aangenamer maken? Zet een podcast aan! Wij tippen je zes laagdrempelige podcast voor een portie ontspanning.

Lees ook:
Aan de slag met Pinterest

Wat is een podcast

Een podcast is een geluidsopname, ook wel een audiostream genoemd, die je altijd en overal kunt luisteren. Podcasts worden ook wel vergeleken met Netflix, maar dan om naar te luisteren. Of je nu aan het schoonmaken bent, een ommetje loopt of in de auto zit: een podcast luisteren kan altijd, want ze zijn ook te downloaden. Dan heb je dus geen internet nodig om te luisteren.

Er zijn talloze genres binnen podcastland. Van nieuws en filosofie tot inspiratie voor in de keuken of waargebeurde verhalen van andere mensen. Een aflevering kan in lengte variƫren van een paar minuten tot twee uur. Afhankelijk van je telefoon kun je podcast downloaden via de Apple Podcast app als je een iPhone hebt. Heb je een Android toestel, dan download je via de Google Play store. Ook via Spotify zijn veel podcasts te vinden en te luisteren. Een kind kan de was doen!

podcasts luisteren

6x podcasts

Ben jij al fan van podcasts of wil je het ook eens proberen? Wij tippen je zes fijne podcasts waar je meteen lekker in zit. Even een momentje voor jezelf.

1. Echt gebeurd

In deze podcast vertellen mensen zoals jij en ik grappige of bijzondere verhalen over wat ze zelf mee hebben gemaakt. Het houdt het midden tussen theater en de verhalen die je elkaar vertelt bij een gezellig etentje.

2. Van twee kanten

Misschien ken je deze rubriek al uit het Volkskrant Magazine. In Van Twee Kanten interviewt Corine Koole twee partners los van elkaar over een gebeurtenis in hun relatie. Hier hoor je verlangens, geheimen en strubbelingen, soms voor het eerst uitgesproken.

3. Bob

Zwijmel mee met Elisa, een dame van vierentachtig jaar die tot over haar oren verliefd is op Bob. De drie dochters van Elisa hadden nooit eerder over Bob gehoord en weten niet wat ze moeten geloven. Deelt hun moeder nu een groot familiegeheim of kan ze feit en fictie niet meer uit elkaar houden? Een zesdelige serie.

4. De krokante leesmap

Welke tijdschriften zijn de moeite van het lezen waard en welke kun je prima links laten liggen? Of het nou gaat om een vrouwenblad of een sporttijdschrift: Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries zijn onze gids in de papieren tijdschriftenjungle met de podcast De Krokante Leesmap.

5. Vrouw op mars

Deze podcast is onderdeel van een televisie-, web- en podcastserie over 100 jaar vrouwenemancipatie in Nederland. Willemijn Veenhoven gaat het gesprek aan met bekende moeders en hun dochters en zonen over hun strijd voor gelijke rechten.

6. Omdenken

In de Omdenken Podcast luister je mee met de openhartige gesprekken die Berthold Gunster voerde met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken?

Lees ook:
Zo leuk zijn luisterboeken. Heerlijk, luisterlezen!