fbpx

Even niet in je hum? 5x zo word je weer blij

Het leven is een voortdurende zoektocht naar geluk en deze gaat nooit zonder horten en stoten. Ben je even niet zo in je hum? Blijtijds verzamelde een lijstje met simpele activiteiten waar je blij van wordt.

Lees ook:
Mooi grijs zijn… en blijven. Dat kan!

Zo word je weer blij

Zing!

Gooi die strot eens open: ook jij kan zingen. En het mooie is, jouw stem is van nature precies goed voor jou. Zingen is de meest rechtstreekse manier om onze binnenwereld met de buitenwereld te verbinden. Wanneer we uiten wat in ons verborgen zit, geeft dat enorme voldoening. Welk genre vloeit er bij jou uit?

Loop op blote voeten

En het liefst buiten, in het gras, op het strand. Je bent in contact met de aarde, en krijgt er een gratis voetmassage bij. Verzin geen excuus en doe het vandaag al: schoenen uit en barefoot in de tuin of in het bos. Voor de gein een stukje op straat, voel de stenen op de stoep voor je huis.

Trek iets moois aan

Mooi is niet alleen hoe het eruit ziet. Mooi is hoe het voelt. Als je steeds meer bezig bent met een gezonde leefstijl, vergeet dan ook je kledingstijl niet: kies voor duurzame kleding en prettige stoffen. Met de boodschap: dit is mijn lichaam en daar zorg ik voor.

Doe aan liefdadigheid

Onderzoek wijst uit: van geven aan anderen word je gelukkig. Iets kleins doen voor iemand anders vervult jezelf vaak met een tevreden en dankbaar gevoel. Reden genoeg om het wat vaker te doen! Zo’n gebaar hoeft helemaal niet groot te zijn of (veel) geld te kosten. Je hoeft die ander niet eens te kennen. Hier een paar tips in de categorie ‘kleine moeite, groot gebaar’.

Laat iets mislukken

We zijn allemaal menselijk, dus waarom zou jij perfect moeten zijn? Nederlands letterkundige C.J. Kelk zei altijd: ‘Het gelukkigst is de mens bij wie mislukken én welslagen zo’n beetje in evenwicht zijn.’ Bovendien: als er nooit iets mislukt, leer je ook niks. Mik hoog. Faal groots.

Lees ook:
5x leuke bezigheden met lentetemperaturen