fbpx

Feit of fabel? Dure dagcrème is beter dan een goedkope variant

dagcreme

Wist je dat de duurste dagcrème ter wereld 10.000 euro kost, voor een potje van 50 gram? Dat is wellicht wat overdreven voor de meesten van ons. Maar dit feitje leidde wel tot de vraag: is een dure dagcrème nou beter dan een goedkopere variant? Blijtijds zocht het uit!

Lees ook:
Make-up voor jouw huid: 5 make-up tips voor onze leeftijd

Dure dagcrème of een duur potje?

In het geval van de duurste dagcrème ter wereld (het is een antirimpelcrème van Shiseido) blijkt het niet zo zeer de crème maar vooral het potje te zijn dat de prijs zo hoog maakt. Dit potje is namelijk handgemaakt en bestaat uit 30 lagen kristal en platina ringen. De crème zelf zal ook vast iets magisch bevatten, maar de kans dat jouw huid hierdoor stukken beter wordt dan met een crème voor 1% van de prijs  (en dat vinden wij al duur) is gering.

Hoge prijs biedt geen garantie

Het bovenstaande voorbeeld geeft duidelijk aan dat het niet alleen maar de ingrediënten zijn waar je voor betaalt bij de aanschaf van je huidverzorging. Dermatoloog Dr. Jetske Ultee schrijft op haar blog dat een duur product geen garantie is voor een werkzaam product. Ze stelt zelfs dat je een potje dagcrème van meer dan 60 euro zou moeten wantrouwen. Simpelweg omdat de ingrediënten bij elkaar nooit zo duur kunnen zijn. Zelfs niet in de hoogste concentraties. 

De basis van de dagcrème is hetzelfde

De ingrediënten waar het om gaat verschillen natuurlijk per type dagcrème en per huidtype. Daar waar de ene persoon vooral hydratatie (vochtinbrengende crème) nodig heeft, heeft de ander misschien een vette huid en dus weer wat anders nodig. Maar of het nu een hydraterende crème van een huismerk is of van een duur merk: in de basis bevatten ze vaak dezelfde stoppen. Over het algemeen is het zo dat dure merken meer budget hebben om ingrediënten van een hogere kwaliteit te gebruiken. 

dagcreme potje

De extra’s van een dure dagcrème

Nog punt bij duurdere dagcrèmes: ze bevatten soms bijzondere ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn. Ook worden ze soms op een bepaalde manier verwerkt, is de textuur soms fijner en ruiken ze bijzonder. Daar betaal je voor, evenals het testen van de producten op zaken als allergenen. Daar merk je als consument weinig van, dus de vraag is wat je er aan hebt. 

Jouw huid is bepalend

Of een duurdere dagcrème beter is dan een goedkopere hangt eigenlijk nog het meeste af van jouw huid. Heb je een prima huid zonder veel problemen, dan is er een grote kans dat jij met een goedkopere crème prima af bent. Heb je een wat lastigere huid? Dan is een professionele huidanalyse de beste manier om te bepalen wat jouw huid nodig heeft aan verzorging. Op basis daarvan kun je een passende crème uitzoeken. Hoeft deze crème van jou niet per se mooi te pronken in de badkamer? Dan is een goedkopere variant helemaal oké. Ze werken namelijk allebei, mits ze bij jouw huidtype passen.

Lees ook:
Herken je moedervlek! Zo herken je een atypische moedervlek op je huid