fbpx

Geluk afdwingen: zo doe je dat

geluk afdwingen

Onthoud voor eens en altijd: je bent de stuurman van je eigen schip. Jij bepaalt de koers van je eigen leven! Zelfs de hoeveelheid geluk die je in je eigen leven bepaalt, kun je sturen. Echt waar! Hoe je dat doet? Zo!

Lees ook:
7 levenslessen over geluk van een geluksexpert

Geluk afdwingen: zo doe je dat

blij gelukkig happy

Geluk ervaren? Doe iets van betekenis

Wist je dat bloemisten, kappers en loodgieters tot de meest gelukkigste beroepen horen? Zij maken de hele dag door mensen blij. Geluk is erg afhankelijk van ‘betekenis’, het gevoel dat je iets doet wat goed is voor de wereld en de mensen om je heen. Er is weinig zo vervelend als het gevoel dat je er niet toe doet. Kun je het stukje betekenis niet in je baan vinden? Zorg dan dat je iets vindt wat jou in je vrije tijd voldoening geeft.

Positief denken brengt actie

Realiseer je dat het jouw keuze is hoe je dingen bekijkt: de een blijft bij het verliezen van zijn baan een lange tijd in zak en as zitten, terwijl de ander deze tegenslag omturnt in een kans om nieuwe mogelijkheden aan te grijpen. Wanneer je optimistisch in het leven staat, creëer je voor jezelf een positieve werkelijkheid en kom je sneller in actie. Het kan helpen om positieve zinnetjes op te schrijven die je telkens herhaalt. Door te werken met afformaties, train je je gedachten en vorm je nieuwe patronen. 

Weet dat je niet altijd dolgelukkig hoeft te zijn

Natuurlijk mag je streven naar geluk. Eigenijk is het een stiekeme droom om de wereld een beetje mooier en beter te maken dan hij nu is. Maar waar het fout gaat is dat mensen geluk vergelijken met piekervaringen: zwemmen met dolfijnen, bungeejumpen of die soort adrenalineboosts. Maar geluk is juist ook kunnen omgaan met niet-gelukkig zijn en het vinden van een balans. Het zit juist in de acceptatie dat je gelukkig zijn niet kunt vastpinnen. Geluk is een eeuwige oefening en geen marathon waarbij je voor altijd gelukkig bent als je over de finishlijn komt.

Lees ook:
Jezelf gelukkig mediteren? Dat kan!

Heb jij andere oefeningen om geluk af te dwingen? Deel ze met ons op Facebook.