fbpx

Haal je breipennen van stal

breien

Breien is een leuke en ontspannende bezigheid. Het kan bijna overal en is bovendien helemaal van nu. Schaf jezelf dus maar een breimandje en knotten aan, of haal deze weer eens tevoorschijn. Maak jij een design vest of raak je verknocht aan het oh zo trendy interieur breien? Laat die pennen maar tikken!

Lees ook:
Breien zonder naalden

Breien voor beginners

Weet je het nog, een recht, een averecht? Of is jouw kennis een beetje weggezakt? Op internet is ontzettend veel te vinden, zoals werkinstructies en patronen. Filmpjes op YouTube, waarin bijvoorbeeld het opzetten van de steken stap voor stap te zien is, zijn erg handig. Je kunt gewoon meedoen. Voor je het weet, zit je er weer helemaal in en raak je de draad niet meer kwijt.

Rustig beginnen

Begin met wat kleinere projecten om de slag te pakken te krijgen. Zelfgemaakte verrassingen doen het altijd goed. Zo’n schattig gebreid etuitje of dit hippe tasje zijn niet moeilijk om te maken.

Zachte knuffels

Van wat wolresten kun je bijvoorbeeld poppetjes of beestjes breien. Hier vind je inspiratie voor een paar fijne knuffels. Welk (klein)kind is daar nou niet gelukkig mee?!

Woonaccesoires

Vroeger werd er vooral kleding gebreid, zoals truien, sokken en sjaals. Tegenwoordig zijn er ook enorm veel leuke interieurprojecten waarop je je kunt storten. Een plaid, kussens, poefjes, een lampenkap in vrolijke kleuren; je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te breien. Op zoek naar een mooie badmat? Ook die brei je gewoon zelf! Als je even googled, kun je van alles vinden; inclusief patronen!

Een heerlijk vest

Er zijn op internet veel patronen en werkinstructies te vinden waarmee je de herfst en winter zeker doorkomt. Inspiratie voor verschillende seizoenen opdoen? Kijk dan ook eens op deze website.

Lees ook:
Haak jij aan? 7x inspiratie voor haken