fbpx

Het mondkapje mag af: Hoera of hoe nu?

mondkapjes plicht

Het mondkapje mag worden opgeborgen op plekken waar je anderhalve meter afstand kunt houden. Dat meldde RIVM deze week. Alleen in het OV, in het voortgezet onderwijs en op het vliegveld geldt de mondkapjesplicht nog maar in winkels, restaurants en openbare gebouwen is dit nu verleden tijd.

Lees ook:
Zo draag je je mondkapje op de juiste manier

Mondkapje mag af

Het mondkapje zal nog niet direct uit het straatbeeld verdwijnen. In het openbaar vervoer blijven de mondkapjes voorlopig nog wel gehandhaafd. De een is ‘blij dat-ie af mag’ en voor de ander baart het zorgen. Bij welke groep hoor jij?

mondkapjes plicht

Hoera

Veel mensen zijn de mondkapjes inmiddels beu, zeker nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, de cijfers stabiel blijven en het zonnig en warm is. Een deel hiervan heeft het sowieso niet op mondkapjes, nooit gehad ook. Het is nog altijd niet duidelijk aangetoond wat de mondkapjes doen tegen de verspreiding van het virus. „Het nut ervan is nog nooit bewezen,” zeggen deze mensen.

Hoe nu?

Maar er zijn ook mensen die liever nog even een slag om de arm houden. De pandemie is immers nog niet achter de rug en er zijn nog steeds besmettingen. Bij het opheffen van de mondkapjesplicht heeft deze groep minder vertrouwen in een goede afloop. Vooral omdat het ook steeds uitdagender wordt om afstand te houden. Zij dragen liever het mondkapje vrijwillig door zodat ze veilig zijn, dan het risico te nemen tóch ongemerkt iets oplopen… Want, “één zwaluw maakt nog geen zomer”.

Lees ook:
Beslaat je bril als je een mondkapje draagt? Zo niet meer!