fbpx

Zo kom je erachter welke hondenras bij jou past

hondenras

Een trouwe viervoeter in huis nemen is een verrijking voor het gezin. Hoewel velen van ons geneigd zijn om een hond uit te kiezen op basis van het lieve snoetje of de zachte vacht, is het erg belangrijk om goed na te denken over welk hondenras het beste bij jou past. Elk ras heeft namelijk zijn eigen karakter. Maar hoe kom je er nu achter welke hondenras het beste bij jou past? Wij matchen jouw levensstijl met dé hondenras voor jou!

Lees ook:
De 9 populairste én gezelligste huisdieren

De actieveling

Heb je een actieve levensstijl? Dan past een hond met veel energie het beste bij jou. Met een actief en energieke hondenras neem je je nieuwe viervoeter gemakkelijk mee in jouw levenswijze. Ga bijvoorbeeld samen hardlopen door het bos, fietsen door de weilanden of zwemmen in een meer. Er zijn verschillende hondenrassen die houden van veel beweging. De ras die in dit geval het beste bij jou past is de vrolijke Dalmatiër, de knappe Berner Sennenhond of een speelse Border collie.

De levensgenieter

Je staat vol in het leven en houdt ervan om af en toe neer te ploffen op de bank met een goed boek en een lekker glas wijn. Ook vind je het heerlijk om een lange wandeling te maken door het bos of houd je ervan om uit te waaien op het strand. Kortom: je bent een échte levensgenieter. Indien je je hierin herkent past een relatief makkelijk hondenras bij jou. Een ras dat graag mee gaat wandelen, maar het ook heerlijk vindt om naast je op de bank te ploffen. Het hondenras dat perfect in jouw levensstijl past is de trouwe Basset Hound, de sociale King Charles-spaniëls of de schattige Chow Chow.

hondenras

De kindervriend

Dromen jouw (klein)kinderen van een hond? Dan past een hondenras met een rustig, maar speels karakter het beste bij jou. Een Labrador of een Golden Retriever kunnen erg goed overweg met kleine kinderen. Zij zijn erg beschermend en spelen het liefste elke dag. Wanneer je oudere kinderen hebt, dan kun je kiezen voor een ras dat graag meedoet met een potje voetbal in de tuin en welke je gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie. Het ras dat in dit geval het beste bij jou en jouw gezin past is een energieke Boxer of de mooie Siberische Husky.

De rustige ontspanner

Je bent al op leeftijd en geniet ervan om elke dag een (lange) wandeling te maken. Je (klein)kinderen komen af en toe op bezoek en je vindt het belangrijk dat jouw viervoeter het goed met hen kan vinden. Een hondenras dat het beste bij jou past is een ras dat graag met je mee gaat wandelen, maar het ook heerlijk vindt om een dagje rustig aan te doen. Het hondenras dat het beste bij jou past is een West Highland White Terriër of de lieve Basenji.

Hoewel het erg belangrijk is om een hond in huis te nemen waarvan het karakter past bij jouw levensstijl. Is het ook van belang om rekening te houden met een aantal andere aspecten zoals het geslacht en de leeftijd. Zo zijn teven bijvoorbeeld wat aanhankelijker dan reuen en kost het opvoeden van een pup extra tijd. Al met al voegt een viervoeter veel waarde toe aan je leven! Het brengt je veel liefde, sociale contacten én bovenal veel geluk.

Lees ook:
7 redenen waarom huisdieren gelukkig maken