fbpx

Kerstsfeer opsnuiven doe je dit jaar zo

We staan er liever niet bij stil, maar deze Kerst wordt anders dan anders. Struinen langs de sfeervolle houten kerstkraampjes of aan tafel tijdens een groot familiediner: we doen het dit jaar net even anders. Maar dat betekent niet dat we minder gaan genieten van de kerstsfeer. Ook coronaproof zijn er genoeg manieren om in de kerststemming te komen. Wij vertellen je graag hoe! 

Lees ook:
Haal dit jaar extra vroeg de kerst in huis

Maak persoonlijke kerstkaarten

Er gaat niets boven een persoonlijk kaartje van mensen die je lief hebt. Zeker nu je je familieleden minder ziet is het fijn om te laten weten dat je aan ze denkt.  Nog leuker is het om een kaartje zelf te maken. Geen kant-en-klare kerstkaarten dit jaar, maar zelfgemaakte exemplaren. Haal wat vellen gekleurd karton in huis samen met wat versierinkjes zoals plakparels, glitters of linten en ga aan de slag met deze heerlijke creatieve bezigheid. Maak de kaart af met een persoonlijk tekstje en doe ze op de post. Tip: zet tijdens het knutselen vrolijke kerstmuziek op en jij bent binnen no-time helemaal in kerstsferen! 

Bereid een online spelletjesavond voor

Wanneer we denken aan de feestdagen is dat vaak met familie en vrienden. Samen aan een lange tafel genieten van elkaars gezelschap en al het lekkere eten met een spelletje hier en daar. Hoewel het dit jaar niet mogelijk is om fysiek een spelletje met elkaar te doen, betekent het niet dat je de familieavond zomaar voorbij kan laten gaan. Organiseer dit jaar bijvoorbeeld een online spelletjesavond! Stap in de schoenen van een quizmaster en maak je eigen familiepubquiz. Ook leuk: een (online) karaoke-avond waarbij je al je familieleden digitaal optrommelt om samen – mét foute kerstrui – de kerstklassiekers mee te zingen. 

Geniet van zelfgemaakte glühwein

Een échte klassieker tijdens de kerstdagen: glühwein. Deze kan ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Deze winter hoef je niet naar buiten, want de lekkerste glühwein maak je gemakkelijk zelf. Neem tijdens het wekelijkse boodschappenrondje een fles rode wijn, sinaasappels, een kaneelstokje, kruidnagel en een vanillestokje mee. Snijd de sinaasappel in schijfjes en het vanillestokje in de lengte doormidden. Doe de sinaasappel, het vanille- en kaneelstokje, de kruidnagels en de wijn samen in een grote pan en verwarm deze. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje op laag vuur staan en jij geniet binnen mum van tijd van een heerlijk, zelf bereid glühweintje. 

Lees ook:
Kerstboom herplanten: tips van de expert