fbpx

Kijktips voor het weekend: de 5 leukste films en series

kijktips guidinc

Altijd keuzestress bij het uitzoeken van een film of serie? Vanaf nu helpt Blijtijds je iedere week met de leukste kijktips van het moment! Welke uit het rijtje ga jij van het weekend kijken?

Lees ook:
Guidinc.nl: nieuwe online keuzehulp voor films en series

Tips voor leuke films en series

guidinc series

Marcella (seizoen 3) – serie op Netflix

Deze Britse serie is een must-see als je de serie The Bridge ook hebt gekeken. Achter beide dramaseries zit hetzelfde brein, namelijk die van de Zweedse scenarioschrijver Hans Rosenfeldt. In ‘Marcella’ weet een Londense rechercheur als geen ander hoe ze moordenaars moet pakken. Ondanks huwelijksdrama, een tragisch verlies, geheugenproblemen en haar taken als moeder.

W głębi lasu (The Woods) – serie op Netflix

De nieuwe verslavende thrillerserie The woods is een Poolse Netflix-original gebaseerd op een Amerikaans boek. Wie de seriereeksen van The stranger en Safe heeft gezien, weet wat ie ongeveer kan verwachten: er verdwijnen mensen en tijdens de zoektocht zijn er allerlei plottwists. Openbaar aanklager Pawel Kopiński (Grzegorz Damiecki) heeft een groot trauma in zijn leven. 25 jaar geleden was hij begeleider tijdens een jeugdkamp dat uitliep op een drama. Terwijl hij in het bos lag te vozen met z’n vriendinnetje Laura, verdwenen vier kinderen uit het kamp. 

365 Dni (365 Days) – Film op Netflix

Was jij stiekem fan van Fifty Shades of Grey? In de categorie ‘tikkeltje fout, maar toch vermakelijk’ kunnen we er altijd nog wel eentje bij hebben. De erotische thriller ‘365 Days’ gaat over Laura Biel, een Poolse vrouw die niet gelukkig is met haar relatie. Wanneer ze haar 29ste verjaardag in Italië viert, wordt ze plotseling ontvoerd door de jonge maffia-baas Don Massimo Torricelli. Hij vertelt Laura dat ze 365 Dni (‘dagen’ in het Pools) bij hem moet blijven, zodat ze verliefd op hem kan worden. Massimo belooft Laura dat hij haar niet zal aanraken, tenzij ze dat zelf wil. Laura probeert alles om zelf de macht te krijgen. Ondertussen wordt Laura langzaam maar zeker verliefd op haar ontvoerder.

Absentia (seizoen 2) – serie op Videoland

Word jij ook altijd zo meegezogen in thrillerseries met van die bizarre wendingen? In ‘Absentia’ wordt een spelletje gespeeld met het geheugen van FBI-agente Emily Byrne, een rol van Stana Katic. De FBI-agente verdwijnt spoorloos, terwijl ze Bostons meest beruchte seriemoordenaar, Conrad Harlow, achtervolgt. Ze wordt doodverklaard en Harlow belandt achter de tralies. Zes jaar later wordt Emily op sterven na dood gevonden. Ze kan zich niets herinneren en gooit alles in de strijd om het raadsel van haar ontvoering op te lossen.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich – documentaire op Netflix

Ben je na The Confession Killer en Don’t F*ck with Cats toe aan iets meer true crime? Deze docu-serie van dezelfde maker onderzoekt hoe zedendelinquent Jeffrey Epstein zijn rijkdom en macht aanwendde om misbruik te plegen. Hoe kon een multimiljonair dertig jaar lang onder de radar zijn gang gaan met (mis)misbruik en corruptie? Gebaseerd op de verhalen van slachtoffers.

Of zoek een andere leuke serie of film uit op Guidinc.nl

Lees ook:
Kijktips voor het weekend: de 5 leukste films en series