fbpx

Klaar met vet haar: tips om minder vaak je haren te wassen

vet haar

Was jij je haar dagelijks met shampoo? Dan heb je vast weleens gemerkt dat je haar sneller vet wordt wanneer je dit een dagje overslaat. Ben jij ook helemaal klaar met vet haar? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld om de shampoofles een dagje langer in de kast te laten staan!

Lees ook:
5 x tips tegen statisch haar: zo kom je er vanaf

Tips om minder vaak je haren te wassen

vet haar

Bouw het wassen langzaam af

Als je elke dag je haar wast, went je hoofdhuid aan het dagelijks produceren van nieuw talg. Talg beschermt je hoofdhuid en houdt het lekker soepel, maar zorgt er ook voor dat je haar sneller vet wordt. Je ervaart al snel wanneer je een aantal dagen je haren niet wast, dat het snel vet wordt. Je moet dus langzaam afbouwen: begin bijvoorbeeld eerst met om de dag je haren te wassen. Vervolgens laat je er twee of soms drie dagen tussen. Een à twee keer per week je haren wassen is voldoende. Bovendien is het veel gezonder voor je haar. Je eigen haarvetten heb je namelijk nodig voor gezond en sterk haar.

Gebruik droogshampoo

Tijdens het afbouwen van het gebruik van shampoo kan het voorkomen dat je toch de neiging hebt om naar de shampoofles te pakken. Het is nu eenmaal geen fijn idee om met vet haar rond te lopen. De ideale oplossing: gebruik droogshampoo. Droogshampoo neemt de talgproductie op. Het zorgt ervoor dat je haar wat lichter aanvoelt en er frisser uitziet. Bijkomstig voordeel: borstel de droogshampoo door je haar en het voegt een gezonde dosis volume toe! 

Douche niet te warm

Na een lange werkdag kunnen we enorm genieten van een warme douche. Een waterstraal die nog net niet té heet is. Maar wist je dat een warme douche invloed heeft op vet haar? De warme watertemperatuur zorgt er namelijk voor dat de talgproductie op je hoofdhuid omhoog schiet en je haar sneller vet wordt.

Haal je handen uit het haar

Ben jij het type dat zo nu en dan in de spiegel kijkt of je haar nog goed zit? Je doet nog even snel dat ene plukje achter je oor of haalt je handen door je haren om er wat extra volume aan te geven? Vooral niet doen! Elke keer dat je aan je haar zit, wordt het sneller vet. Probeer dus zo min mogelijk aan je haar te zitten. Steek het bijvoorbeeld een keertje op of draag het vast in een mooie visgraatvlecht. 

Lees ook:
No poo, nooit meer shampoo gebruiken: goed idee?