fbpx

Zo geniet je van de kleine dingen in het leven

kleine dingen

Het lijkt wel alsof de coronacrisis ons spontaan een spoedcursus ‘genieten van de kleine dingen in het leven’ heeft gegeven. En dat blijft voorlopig nog wel even zo. Heb jij deze dingen al ontdekt?

Lees ook:
Social distancing als kans om mensen te ontmoeten

Creëer een chique diner aan de keukentafel

In onze consumptiemaatschappij lijkt eten buiten de deur normaler dan ooit. Of het nu is voor lunch, een vrijdagmiddagborrel of een diner, we zijn erbij. Als dat opeens niet meer kan, is het gemis best groot. Maar het zet ons wel aan tot alternatieve oplossingen. Hoe leuk is het om dat chique diner, waarvoor je normaal op pad zou gaan, naar huis te halen. Zorg voor een gedekte tafel, trek je mooiste outfit uit de kast, steek kaarsen aan en bereid een zelfgemaakt driegangendiner. Zo maak je een etentje pas echt onvergetelijk!

Gun jezelf een relaxmomentje

Thuiswerken een straf? Niet als je het voor jezelf zo fijn mogelijk maakt. Het lijkt soms wel alsof we onszelf opleggen om zo hard mogelijk te werken. Maar wees nu eerlijk, op kantoor klets je ook bij met een collega bij het koffiezetapparaat. Bespreek je het weekend en neem je tijd voor een lunch. Tel al deze tijd eens bij elkaar op. Tijd die je thuis kunt besteden om tussen het werk door een glimp van de zon op te vangen. Een rondje te wandelen. Of jezelf te trakteren op een lekkere lunch en goede koffie.

Geniet van kleine dingen als een opgeruimd kastje

Je hebt eindelijk tijd! De routine van sporten, evenementen, drukke plaatsen bezoeken is er even uit. Je bent meer thuis, waardoor je vaker een kritisch oog door je woning laat gaan. Vast en zeker dat jij dat keukenkastje waaraan je je al een tijd irriteerde een opruimbeurt hebt gegeven. Hoe voelt dat? Als jij elke keer als je het kastje opent even geniet van het opgeruimde geheel, doe het dan vaker. Dit zijn van die kleine dingen die zoveel resultaat geven.

kleine dingen

Zet jezelf eens helemaal uit

Voor de één is dit een uitdaging, de ander zweert erbij: jezelf voor even helemaal uitzetten. Plof neer op een stoel, maar neem niks mee. Geen magazine, geen telefoon, geen iPad. Alleen jezelf! Sluit je ogen, luister naar de omgeving rond je heen… en je zult zien dat je binnen no time steeds relaxter wordt. Als het je lukt om eens helemaal uit te staan, geeft dat zo voldaan gevoel.

Lees ook:
Zes podcasts om mee te ontspannen