fbpx

Liefde voor je handen: 5 verzorgtips!

handcreme liefde

Ze zeggen wel eens: mooi verzorgde handen zijn het visitekaartje van de vrouw. Uh… ja, maar onze handen moeten door weer en wind en maken bovendien genoeg overuren. Lees hier hoe je ze de juiste aandacht te geven die ze verdienen.

Lees ook:
Feit of fabel: dure dagcrème is beter dan een goedkope variant

liefde handen

Smeren maar!

Helaas maar waar: je huid veroudert met de jaren, doordat er steeds minder collageen en elastine wordt geproduceerd en de celvernieuwing trager werkt. De huid van onze handen heeft extra veel te verduren, doordat deze constant wordt blootgesteld aan UV-straling, water, zon en kou, wat het verouderingsproces versnelt. Doordat er geen spieren en vetweefsel onder de huid van je handen zit, worden aderen en pezen sneller zichtbaar en lijken onze handen soms ouder dan we zelf eigenlijk zijn. 

Geen overbodige luxe

Er zijn goede crèmes en lotions voor je handen die bomvol zitten met voedende en verzorgende ingrediënten die een positieve invloed hebben op het natuurlijke verouderingsproces van de huid. De handverzorging die het beste uit de test op Adviesjagers komt, is de handcrème van Neutrogrena, die je handen weer hun soepelheid en gladheid teruggeeft. De intensief hydraterende crème trekt dankzij de lichte formule onmiddellijk in, zonder een vettige laag achter te laten. De Noorse formule is volgens het merk in samenwerking met dermatologen ontworpen. Dankzij het hoge glycerine-gehalte beschermt het de huid tegen de guurheid van de winter, maar ook tegen de zon of tegen activiteiten die de handen kunnen mishandelen.

Thuis-treatment

Vet je handen ’s avonds in met een dikke laag crème en draag katoenen handschoentjes. Laat dit de hele nacht intrekken en de volgende ochtend heb je babyzachte handen.

Pigmentvlekken

Vroeg of laat ontstaan er witte (pigmentloze) vlekjes op je handenruggen. Vervelend, want die laten je handen pas écht oud lijken. Probeer ze te voorkomen door je handen regelmatig in te smeren met een handcrème met SPF. Smeer je handen ’s-nachts in met een speciale handcrème tegen pigmentvlekken, met de werkzame ingrediënten vitamine A-zuur of glycolzuur. Beautyjournaal testte vier handcrèmes tegen pigmentvlekken.

Velletjes rondom je nagelriemen

Grote kans dat je er met deze koude temperaturen sneller last van krijgt, omdat de huid rondom je nagels door temperatuursveranderingen strak gaat staan en sneller uitdroogt. De nagelriemen zijn de barrière van je nagel. Ze zorgen ervoor dat bacteriën worden geweerd en hebben dus wel degelijk een functie. Net zoals je huid hebben nagelriemen ook een celdeling, dus die losse dode velletjes kun je zeker verwijderen. Trek nooit aan je nagelriemen, want zo kunnen ze lelijk inscheuren en daar heb je lang last van. Zet een potje nagelriemolie of -balsem op je bureau en vet je nagelriemen minimaal tweemaal per dag. Zo voorkom je droge nagelriemen en houd je de huid én nagels soepel.

Lees ook:
Herken je moedervlekken!