fbpx

Lopen dingen anders dan verwacht? Zo ga je ermee om

pech lopen

Tegenslagen, teleurstellingen of verrassende wendingen… Ze doen allemaal beroep op ons incasseringsvermogen. Hoe flexibel ben jij? Zo ga je ermee om als dingen anders lopen dan je had verwacht.

Lees ook:
Luisteren naar je intuïtie: zo doe je dat

Zo ga je ermee om als dingen anders lopen dan je had verwacht

glas halfvol

Het glas is halfvol

Is het glas bij jou altijd half vol of half leeg? Realiseer je dat het jouw keuze is hoe je dingen bekijkt: de een ziet het verliezen van zijn baan als falen en blijft een lange tijd in zak en as zitten. Terwijl de ander deze tegenslag omturnt in een uitdaging en een kans om nieuwe mogelijkheden aan te grijpen. Wanneer je optimistisch in het leven staat, creëer je voor jezelf een positieve werkelijkheid.

Het leven is 10% wat je overkomt en 90% hoe je hier op reageert.

Laat geluk niet van een ander afhangen

Jij en niemand anders bepaalt hoe je denkt; maak daar gebruik van. Bedenk dat jij de regisseur bent van je eigen leven. Én de hoofdrolspeler. Hoe leuk wordt het leven dan? Als een situatie een onverwachte wending aanneemt, wees dan creatief. Regisseur, pak je script erbij, schets de nieuwe situatie en borduur daar op verder. Jij hebt het potlood in handen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het tekenen van een goede afloop!

Bedank het universum

Veel mensen vinden kracht in de overtuiging dat alles een reden heeft. Lopen dingen even anders dan verwacht? Dan zal het universum wel iets beters voor je in petto hebben. Zelfs volgens de beroemde filosoof Aristoteles zijn er redenen voor alles wat jou overkomt en wat je meemaakt. Namelijk, om je de kans te bieden om je miraculeuze innerlijke groeikracht te ontdekken, die je helpt om sterker en hoger te groeien richting je hoogst mogelijke zelf.

Alles heeft een reactie

De minder zweverige down-to-earth variant is: alles heeft een reactie. Met alles wat er gebeurt, vloeit er weer iets anders uit voort en daarin heb je weer een keuze. Heb je ooit gehoord van het butterfly effect en hoe je deze kunt inzetten om de wereld positief te veranderen? Eén klein ding kan een grote verandering zijn voor volgende gebeurtenissen. Jouw keuze telt!

Lees ook:
Een hoofd vol gedachten: schrijf ze van je af