fbpx

Deze sociale activiteiten kun je op afstand blijven doen

sociale activiteiten

De maatregelen rondom het coronavirus zorgen ervoor dat we vooral tijd thuis doorbrengen. Maar om nu je hele sociale leven plat te gooien, is ook weer zo wat. Daarom helpen wij je graag op weg met een aantal sociale activiteiten die je gewoon op afstand van elkaar kunt blijven doen. Dat maakt deze periode voor de sociale dieren onder ons een stuk aangenamer.

Lees ook:
7 dingen waar we met z’n allen over klagen

Sociale activiteiten onderweg

Gepaste afstand is van belang, echter betekent dat niet dat jij jezelf niet mag trakteren op een fijne wandeling in de buitenlucht. Kies jij ervoor om mensen zoveel mogelijk te mijden? Dan is het een idee om alléén een fijne wandeling te maken. Uiteraard kun je dit wel doen terwijl je al bellend bijkletst met een vriend(in). Oortjes in, wandelschoenen aan en gaan met die banaan. Zo werk je aan je beweging en ben je toch met je sociale activiteiten bezig: win-win dus!

Iemand online leren kennen

Misschien is dit juist het moment dat jij een nieuwe partner wil leren kennen. Dat is iets waar de online wereld je tegenwoordig goed bij kan helpen. Vooral als je afspreken in het begin nog spannend vindt, is het fijn om het iets langer de tijd te geven om elkaar beter te leren kennen. Geef niet te snel je contactgegevens, maar maak vooral contact via de datingsite of app. Mocht het tot een afspraak komen, spreek dan niet bij je huis maar liever bij een publieke ruimte af. Zorg dat iemand in je omgeving weet dat je een afspraak hebt en ga met eigen vervoer. Zo kun je weer veilig thuiskomen! En niet geheel onbelangrijk: wacht met afspreken tot alle coronamaatregelen weer ingetrokken zijn. Nog even geduld dus..

sociale activiteiten

Spelletjes op afstand

Wij kunnen ons voorstellen dat je je nu misschien niet helemaal comfortabel voelt bij het uitnodigen van visite en samen bordspellen spelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel spelletjes-apps die je op afstand van elkaar kunt doen. Zo is er een app om het spel Jenga met elkaar te spelen. Met de app hoef je geen toren te bouwen, dat scheelt weer een hoop tijd: je kunt gelijk gaan spelen. Hoe het werkt? De stenen haal je virtueel uit de stapel. Zo simpel kan het zijn! Wil jij een spel spelen met iemand die dol is op muziek? Test elkaars muziekkennis uit met de app SongPop 2. Je luistert naar liedjes en raad zo snel mogelijk de titel en bijhorende artiest. De winnaar, die trakteert (op een virtueel drankje).

Lees ook:
In quarantaine? Met deze 8 tips heb je altijd wat te doen