fbpx

Stilte retraite: ‘Het is wonderbaarlijk wat het met je doet’

stilte retraite

Heb jij weleens nagedacht wat een midweek in complete stilte met je doet? Word je er blij, onrustig of juist helemaal jezelf van? Speciaal voor mensen die hun eerste kennismaking met het fenomeen stilte retraite willen ondergaan, hebben Wim Heusinkvelden en Ida te Lindert een speciaal programma ontwikkeld op een prachtplek: De Maanhoeve in Drenthe. Ida legt uit wat een stilte retraite met je doet.

Lees ook:
Jezelf gelukkig mediteren? Dat kan!

Stilte retraite

Hart-Vipasanna is een stilte retraite gericht op inzichtmeditatie. Je oefent om te zijn met wat er is, zonder een oordeel te hebben. Met als doel: inzicht en verbinding krijgen met je ware aard. En de dingen die dat belemmeren te ontdekken en te transformeren. Deze zachte en vriendelijke vorm van een stilte retraite maakt het juist voor beginners heel toegankelijk.

stilte retraite

Wat het met je doet? 

Tijdens het stilte retraite leg je een weg af van je gedachten naar je hart. Naar je bron van mildheid, geduld, liefde en begrip. Naar je ware aard. Stilte is een krachtig hulpmiddel om deze weg af te leggen. Middels stiltewandelingen, yoga oefeningen, meditaties en lezingen. Met als doel: zoveel mogelijk inzicht krijgen in je eigen processen. Heel vaak komen er allerlei gedachten vrij en het is aan jou om deze gedachten wel of niet los te laten. Het is een bewustwordingsproces. Hoewel stilte een must is tijdens een retraite, word je niet helemaal aan je lot overgelaten. Je wordt begeleid door experts en loop jij echt even vast, dan staan er experts voor je klaar om je in een gesprek de juiste richting op te wijzen.

Het resultaat? 

Het is wonderbaarlijk wat er met mensen gebeurd tijdens een stilte retraite. Mensen komen in hun hart. Volop in dankbaarheid. In begrip voor zichzelf. Of laten los dat ze niet goed genoeg zijn. Ze leren inzien dat het niks zegt over wie ze zijn. Mensen komen meer in hun eigen liefde en dat zijn prachtige processen om te zien. Het grootste voordeel: je leert jezelf beter kennen van binnen. Als mensen onrust hebben en voelen dat het aandacht behoeft, dan is vijf dagen in stilte heel fijn. 

Lees ook:
Luisteren naar je intuïtie? Zo doe je dat