fbpx

Stoptober, dit is jóuw moment om te stoppen met roken

stoptober

Lees ook
6 redenen om een maand geen alcohol te drinken

Vandaag gaat Stoptober weer van start, de kans bij uitstek om nu toch écht eens af te rekenen met die hardnekkige verslaving. Want zeg zelf: roken is steeds minder van deze tijd en behoorlijk ongezond, dat weten we allemaal. Gun jij jezelf deze kans? Doe mee met Stoptober!

stoptober

Stoptober betekent samen met heel veel andere Nederlanders 28 dagen niet roken in oktober. Maar het is meer dan dat: het is ook steunen en gesteund worden. Je inspireert elkaar om het stoppen vol te houden én ook daarna niet meer te roken.

Zo werkt Stoptober

Je kunt de gratis Stoptober-app downloaden. Via deze app ontvang je iedere dag een positief bericht dat je aanmoedigt en helpt vol te houden. Er staan tips in voor de moeilijke momenten én er is gedacht aan afleiding voor de momenten waarop je voorheen een sigaret opstak. Via sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter kun je ervaringen delen met andere deelnemers, zodat je echt samen stopt.

28 dagen Stoptober

Vraag jij je ook af waarom stoptober 28 dagen duurt, terwijl de maand oktober toch echt 31 dagen telt? Dat heeft allemaal met mindset te maken. Er is veel onderzoek gedaan naar stoppen met roken en hieruit komt onder andere dat 28 dagen net lang genoeg zijn om de positieve effecten te signaleren die stoppen met zich meebrengen. Ook zijn de meeste mensen dan van ontwenningsverschijnselen af. Het schijnt zo te zijn dat de kans op blijvend stoppen met roken vijf keer groter is wanneer je het 28 dagen volhoudt.

Stoptober werkt écht

Dat blijkt uit onderzoek van het AMC. 70% van de Stoptober deelnemers houdt het vol, en bijna de helft daarvan is drie maanden later nog steeds gestopt met roken. Het succes zit ‘m vooral in de positieve aanpak en de ondersteuning van de app en de andere deelnemers. Je staat er niet alleen voor.

Overweeg jij al tijden om te stoppen met roken? Probeer dan eens deel te nemen aan Stoptober, je hebt niets te verliezen!

Lees ook:
Vrouwen opgelet, zó herken je hartkwalen