fbpx

Tattoo op je 50e: waarom niet?

tattoo op leeftijd

Vroeger alleen voor zeelieden en ruige werklui, tegenwoordig voor iedereen: een tattoo! Helaas worden de permanent geïnkte versieringen nog steeds niet overal geaccepteerd en vallen duidelijk onder het gevalletje ‘generatiekloof’. Toch worden tattoos steeds vaker gezet, juist ook op latere leeftijd nog. Bekijk hier waarom!

Lees ook:
Mannen met baarden: voor welke baardlengte ga jij?

Tattoo op je 50e: waarom niet?

tattoo ink

Minder snel spijt

Iedereen kent verhalen van dronken impulsacties bij de tattooshop tijdens de tienerjaren. De naam van je jeugdliefde of een gele smiley ‘omdat het kan’ zal je nu iets minder snel op je lichaam tatoeëren. Ouderen kiezen eerder voor een tatoeage met een diepere betekenis, ter herinnering aan een gebeurtenis in hun leven of als eerbetoon aan een geliefde.

Voor je moeder hoef je het niet te laten

Waren jouw moeder of andere mensen in je destijdse omgeving de enige reden dat je nog met een inktvrij lichaam rondliep? Het voordeel van een tattoo op oudere leeftijd is dat mensen dan minder geven om wat anderen er eventueel van vinden. Mocht je moeder er nog zijn, dan zal ze hartstikke vrede hebben met de keuzes die je nu maakt.

Meer geaccepteerd

Veel tattooshops melden dat oudere klanten het nu gemakkelijker vinden om een tattoo te nemen door de ontspannen houding van jongere generaties, door de stijlvollere en vriendelijkere uitstraling van tattoostudio’s en door de aantrekkelijke ontwerpen.

Alles wat je nú nog laat zetten, blijft mooi

Een geluk: als je huid toch al slapper is, hoef je niet meer bang te zijn dat de tattoo later uit gaat zakken. De draak die je wilde op je 21e maar nooit hebt laten zetten, was nu namelijk een droevige salamander geweest. Een huid op leeftijd wordt steeds minder elastisch, dus de lijnen van je tattoo zullen even dik blijven. Bovendien kun je nu beter beoordelen welke stukjes huid nog strak zijn en geschikt blijven voor een tatoeage.

Lees ook:
Grijs haar opleuken: dat doe je zo