fbpx

Tips als je het roer wilt omgooien

roer omgooien

Denk jij er weleens aan om het even helemaal anders te doen? Droom je van een wereldreis maken of overweeg je een carrièreswitch? Grote kans dat je het moeilijk vindt om deze stap te nemen. Veel mensen zijn bang voor verandering: het brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. We blijven daarom vaak in oude patronen hangen. En voelen ons daarbij ongelukkig. Tijd om het roer om te gooien! Wij vertellen je graag hoe.  

Tips als je het roer wil omgooien

Lees ook:
Deze mensen wonen op 20 vierkante meter

roer omgooien

Leer van tegenslagen

Laat je niet uit het veld slaan door angsten, tegenslagen of meningen. Welke stap je ook gaat zetten, je komt dit (bijna) altijd tegen. Belangrijk is om je schouders eronder te zetten en door te gaan. Probeer lessen te halen uit de tegenslagen die je tegenkomt. Maak daar een leermoment van. Deze leermomenten vormen de bouwstenen voor de rest van het proces. Gebruik  momenten van tegenslagen ook als kans om jezelf verder te ontwikkelen. Zo zet je een stap in de richting van jouw droom én leer je meer over jezelf: win-win! 

Weet wie je bent en wat je wilt

Neem jezelf als vertrekpunt wanneer je ervoor kiest het roer om te gooien. Jij bent immers degene die energie gaat stoppen in een nieuw leven. Een nieuwe jij. Kijk eens goed naar jezelf: wat wil je en waar krijg jij nu écht energie van? Maar ook: wat zijn jouw kwaliteiten? Hoe ga je om met tegenslagen? Door inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag maak je de kans van slagen groter. Zo weet jij precies hoe jij handelt in bepaalde situaties en hak jij makkelijker knopen door. 

Volg jouw droom 

De belangrijkste tip: als je ervoor kiest het roer om te gooien, is het tijd om jouw dromen achterna te gaan. Breng voor jezelf in kaart welke dromen dit zijn. Voor iedereen is dit verschillend: de één droomt van een huis in Spanje, terwijl de ander fantaseert over een nieuwe baan in een andere sector. Probeer te allen tijde in mogelijkheden te denken. Daar kom je mee vooruit. Welke stappen kun je nu al zetten om jouw droom uit te laten komen? Het zetten van kleine stappen in de goede richting motiveert. Houd ook in je achterhoofd dat wanneer je iets écht wilt, je er met de juiste aanpak komt. Jij kan dit! 

Lees ook:
Stilte retraite: ‘Het is wonderbaarlijk wat het met je doet’