fbpx

Verliefd op een collega: zij spreekt uit ervaring

verliefd op een collega

In de kroeg, in de supermarkt, op een feestje: de liefde van je leven kun je overal tegenkomen. Zo ook op de werkvloer. Alleen maakt dat de situatie wel net iets ingewikkelder. Want hoe houd je deze geheimzinnige liefde verborgen? En hoe ga je ermee om als je collega’s er lucht van krijgen? Marjolein weet als geen ander hoe het voelt sinds er tussen haar en een collega meer dan een vriendschappelijke klik is: “Mijn werk is op het moment niet heel leuk, maar op de dagen dat hij mijn behandelkamer binnenstapt, is mijn dag helemaal goed.”

Lees ook:
Herken de narcist: 6 kenmerken van een narcistische persoonlijkheid

Verborgen liefde

Marjolein is werkzaam als logopedist in een verpleeghuis. Wat grappig is: hoewel ze al langer samenwerken, ontdekken ze elkaar pas een paar maanden geleden. Marjolein: “In de woonkamer staat muziek op, de bewoners zingen mee en hij komt zingend binnenlopen. Ik grap dat we wel een muziekclubje kunnen beginnen en we raken aan de praat.” Een leuk gesprek volgt… “Even later komen we samen in een projectgroep terecht en praten we steeds vaker naast het werk over andere dingen.”

Verliefd gevoel

Het contact tussen de twee blijft niet onopgemerkt. “We werken in een verpleeghuis met alleen maar vrouwen. Er werkt één man en die moet ik net hebben. Dat er iets anders dan anders tussen ons is, dat zien mijn collega’s ook en dat is heel spannend! Collega’s maken grapjes en als ik zijn naam noem dan wordt er gegiecheld.” Hoewel Marjolein het lastig vindt om hiermee om te gaan, beseft ze maar al te goed dat de twee zich anders gedragen als ze bij elkaar zijn. “We hebben het gezellig samen, lachen, kletsen en af en toe hebben we een rode blos op onze wangen. Het hoort er allemaal bij als je verliefd bent.”

verliefd op een collega

Toekomst

Ondanks dat de twee zich tijdens en na het werk netjes houden, neemt een bepaalde spanning steeds vaker de overhand. “Mijn werk is op het moment niet heel leuk, voornamelijk omdat het heel rustig is op mijn afdeling. Maar op de dagen dat hij de behandelkamer binnenstapt, is mijn dag weer goed.” Die spanning is ook onder collega’s voelbaar. “Als hij op de werkvloer een rare opmerking maakt en ik hem daarop wijs, geeft hij eerlijk aan dat hij het ook lastig vindt hoe hij zich moet gedragen als ik in de buurt ben.” Tot nu toe blijft het echt bij spanning, een verliefd gevoel en af en toe een knuffel. “Verder gaan we nog niet, omdat er enorm veel wederzijds respect naar elkaar toe is. We willen elkaar eerst beter leren kennen voordat we stappen ondernemen.” Of het erg is als het uitkomt? “Geen idee! Wel weet ik zeker dat onze collega’s reageren met woorden als: zie je wel!”

Lees ook:
“Omwille van de kleinkinderen houd ik de relatie met mijn kind goed”