fbpx

Zachte voeten zonder eelt? Zo krijg je ze!

eelt voeten

Het is zomer en dus kunnen we weer heerlijk rondlopen op onze sandaaltjes en flipflops. Louter een mooi nagellakje op onze tenen laat onze voeten er nog niet meteen verzorgd uit zien. Heb je last van eelt? Met deze tips krijg je heerlijk zachte voeten zonder eelt.

Lees ook:
Droge voeten? Smeer ze in met overrijpe bananen!

Wat is eelt?

Iedereen heeft eelt op z’n voeten: een verdikking van de bovenste laag van je huid, die een geelachtige kleur heeft en hard aanvoelt. De meeste mensen hebben eelt op hun voetzolen en hielen. Het is een natuurlijk laagje dat je voeten beschermt. Deze laag moet je dus niet weghalen! Er kan echter ook overtollig eelt ontstaan op minder gewenste plekken, zoals aan de zijkant van je voet of tussen je tenen. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld zweetvoeten, verkeerde schoenen of overgewicht. Met deze tips verwijder je zelf eelt:

1. Goed insmeren

Je voeten zijn sowieso dol op voedende, hydraterende crèmes, en je maakt ze er heerlijk zacht mee. Daardoor is eelt makkelijker te verwijderen met bijvoorbeeld een eeltvijl. Volstaat een gewone crème niet, dan is eeltcrème een optie. Wel even de gebruiksaanwijzing lezen!

2. Schuren, raspen, vijlen

De vijl kwam al ter sprake, maar er zijn meer ‘gereedschappen’ te koop waarmee je eelt weg kunt halen, zoals een eeltrasp en een puimsteentje. Gebruik ze een tot twee keer per week na het douchen, als je voeten lekker zacht zijn. Spoel je voeten daarna af met water en smeer ze in met een voetencrème. Zo blijven ze lekker zacht.

eelt voeten 2

3. Pleisters en sokken

Te koop bij drogist en apotheek: eeltsokken. Daarin zit een speciale gel die overtollig eelt losweekt. Nadat je de sokken een tijdje aan hebt gehad, komen de vellen los van je voeten! Wil je wat minder rigoureus te werk gaan, dan kun je ook eeltpleisters kopen. Ook die bevatten ingrediënten die eelt zachter maken. Ook hier geldt natuurlijk: lees goed de gebruiksaanwijzing.

4. Huismiddeltjes

Natuurlijk kun je ook gewoon je keukenkastjes opentrekken en zelf aan de slag gaan. Een voetenbadje met baking soda maakt je voeten week, waardoor je eelt makkelijk weg kunt vijlen of raspen. Dat geldt ook voor azijn. Wrijf een mengsel van één deel azijn en drie delen water op het eelt, doe er sokken overheen en laat een nacht intrekken. De volgende ochtend kun je het eelt gemakkelijk verwijderen. In plaats van azijn kun je ook citroensap gebruiken.

Wil je iets anders proberen? Er zijn allerlei makkelijke recepten voor huismiddeltjes waarmee je eelt verwijdert.

Lees ook:
Droge voeten? Smeer ze in met overrijpe bananen!