fbpx

Zo ga je om met heimwee na je vakantie of weekendje weg

vakantie heimwee

‘Aan alles komt een eind’. Misschien wel de meest betreurenswaardige uitdrukking die we kennen. Helaas is het wel zo, ook aan je heerlijke vakantie. De tijd vliegt wanneer je het fijn hebt. Zodra je thuiskomt, besluipt je een extreem gevoel van heimwee. Hoe ga je er mee om?

Lees ook:
Lopen dingen anders dan verwacht? Zo ga je er mee om

Zo ga je om met heimwee na je vakantie

buitenland vakantie

De after-vakantiedip

De geuren, geluiden, omgeving, mensen, het eten, het klimaat; eigenlijk alles wat op vakantie anders was, mis je zodra je thuiskomt. Je fantasie slaat op hol, over wonen in het buitenland, of hoe de eerstvolgende reis eruit moet zien. Vervolgens scrol je nog maar een keer door je vakantiefoto’s heen. Als het nagenieten doorslaat in een gevoel leegte en extreem verlangen, heb je een fikse after-vakantiedip te pakken.

Ga thuis op pad

Thuis zijn we vaker wat minder ondernemend en avontuurlijk. Het is best wel krom dat je alle eilanden in Spanje op je duimpje kent, maar dat het recreatiewater of park een paar kilometers verderop je nog onbekend is. Ook daar is een zon en een terras. Het is een illusie om te denken dat je alleen op vakantie dat vrije blije gevoel kunt bereiken.

Terug in de tijd

It’s all in the mindset. Trek dat ene jurkje dat je vaak droeg eens thuis aan. Of zet de muziek op die je daar vaak hoorde. Je hersenen kunnen door deze prikkels getriggerd worden en je weer even dat gelukkige gevoel geven dat je op vakantie had.

Gedeelde smart is halve smart

Deel het! Niet alleen dat je in een dipje zit, maar ook je belevenissen die je op vakantie hebt meegemaakt. Alleen al door erover te praten mag je je vakantie nog één keer herbeleven. Doordat je het nu hebt gedeeld met de mensen in je omgeving, creëer je opnieuw een connectie met het thuisfront en zal je heimwee langzaamaan verdwijnen.

Lees ook:
Tips voor een vakantie naar het buitenland