fbpx

Tips voor een vakantie naar het buitenland

buitenland vakantie

Zouden we in de zomervakantie weer over de grenzen op vakantie kunnen? Met of zonder vaccinatie of PCR-test? Moet je dat in deze tijd wel willen of kun je je vakantieplannen beter nog een jaartje opschuiven? Met deze tips kun je veilig op vakantie naar het buitenland.

Lees ook:
Lopen dingen anders dan verwacht? Zo ga je ermee om

Tips voor een vakantie naar het buitenland

vakantiedagen vrijheid

Ga op autovakantie

… en dus niet met het openbaar vervoer! Met de auto ben je flexibel en kun je alles lekker op je eigen tempo bepalen. Even stoppen langs de weg? Of een stuk de toeristische route pakken? Niemand die je tegenhoudt. De grenzen van Frankrijk, Italië, België en Duitsland zijn in de zomer weer geopend voor de vakantievierende Nederlander. Voor alle autovakanties geldt: check voordat je met de auto naar het buitenland gaat dan even de regels en tips. Zo maak jij je auto klaar voor de zomervakantie!

Kies geen drukke stad maar een rustige plek

Een tripje naar een drukke toeristische stad, vraagt op dit moment meer uithoudingsvermogen en energie van je dan een rustigere omgeving. Er zijn een heleboel berijdbare streken in Europa die je vast nog niet kent. Van de Belgische Voerstreek tot aan de Opaalkust: mooi en stil, als verborgen juwelen. Zit er uit dit lijstje rustige streken in Europa iets voor je tussen?

Volg de reiswijzer

ANWB ontwikkelde een reiswijzer waar alle vragen en onduidelijkheden over reizen naar het buitenland in één opslag duidelijk worden. De informatie wordt dagelijks gemonitord, zodat je de ontwikkelingen in jouw gewenste vakantieland op de voet kunt volgen. Per land kun je doorklikken naar een gedetailleerd overzicht met de maatregelen die in dat land gelden; op de wegen, voor de accommodatie, bij bezienswaardigheden en in de horeca.

Lees ook:
Niet naar het buitenland? Zo ervaar je een vakantiegevoel dicht bij huis