fbpx

Zo voorkom je droge handen

De desinfectiegel lijkt op het moment het nieuwe goud. Perfect om de ziekteverwekkers op afstand te houden, maar je huid is de pineut: gortdroge handen krijg je ervan! Herkenbaar? Met deze tips blijven je handen soepel en zacht.

Lees ook:
Handen wassen: goed bezig, maar…

Zo voorkom je droge handen

droge handen

Hou ze vettig!

Het advies van de dermatoloog luidt: “Bescherm je handen alsjeblieft met een beetje vettigheid, want anders worden ze juist gevoeliger voor infecties.

Parfum- en alcoholvrij

Kies een handcrème zónder parfum en alcohol. Deze stoffen smeer je liever ook niet op je gezicht omdat ze kunnen irriteren en uitdrogen, dus beter ook niet op je handen die al zo veel te verduren hebben. Er zijn goede resultaten beschreven van crèmes die honing bevatten en van crèmes met aloë vera. Zelfs slakkenslijm schijnt heilzaam te zijn. Maar je kunt ook gewoon je gezichtscrème op je handen smeren.

Slaap ze glad 

Smeer je handen voor het slapengaan in met een flinke laag hydraterende handcrème of vaseline. Trek vervolgens katoenen handschoentjes aan en de volgende dag zijn je handen fluweelzacht! Deze handschoentjes kun je bij de drogist of apotheek halen. Je kunt ook pashandschoentjes gebruiken die worden gebruikt om panty’s mee aan te trekken.

Lees ook:
Deze sociale activiteiten kun je op afstand blijven doen