fbpx

Houd de zomer in je bol: 6 tips voor een extra lang zomergevoel!

zomergevoel

Cliché, maar waar: de tijd vliegt voorbij. Voor we het doorhebben maakt die heerlijke zomer plaats voor herfst. Maar zover zijn we gelukkig nog niet! Eerst nog even genieten van eindeloos veel zonnestralen, onze voeten in het zand, koude wijntjes met de leukste vriendinnen… Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ook na deze zomer dat heerlijke zomergevoel nog langer vast te houden. Wij geven je 6 tips!

Lees ook:
4 tips voor reuring in de stille zomer

Zo bereik je een extra lang zomergevoel!

zomergevoel

Zet de bloemetjes binnen

Haal de zomer in huis! Er is niets meer tekenend voor de voorjaars- en zomermaanden dan de kleur van bloemen. Steeds weer toveren ze een glimlach op je gezicht en dat doet natuurlijk goed voor je humeur. Koop daarom met regelmaat een kleurrijke bos bloemen en zet de zomer op tafe

Maak een fotoboek

Die lange strandwandeling tijdens de mooiste zonsondergangen, of dat gezellige tapas-restaurant in waar je zoveel zomeravonden doorbracht… Herbeleef die heerlijke zomerse momenten door de mooiste kiekjes uit te zoeken en er een fotoboek van te maken. Zomergevoel gegarandeerd!

Plan alvast je volgende trip 

Er gaat niets boven het uitkijken naar een heerlijke vakantie. Voorpret is bijna al net zo leuk als een vakantie zelf. Daarom ons idee: boek na de zomer meteen een nieuw tripje. Zoek in de winterse maanden de zon op of plan een leuke stedentrip in het voorjaar. 

Ga naar buiten

In de zomer zijn we het liefst buiten. Maar beloof jezelf eens dit ook in het najaar vaak te doen. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling, trek eropuit met de fiets of slenter door prachtige bossen. Ideaal om nieuwe plekjes te ontdekken voor de volgende zomer én nieuwe energie op te doen.

Ontspan!

In de zomer gunnen we het onszelf vaker om even niets te doen en tijd voor onszelf te nemen. Ook na de zomer is het belangrijk om dit zomergevoel vast te houden. Houd een aantal momenten per week voor jezelf vrij en ga iets voor leuks doen. Begin eindelijk aan die nieuwe roman, neem een tijdschriftenabonnement of geef jezelf op voor een yoga-masterclass. Zomaar wat ideetjes!

Maak een zomerse playlist

Tot slot: maak een playlist met jouw favoriete zomerhits! Zet de playlist de komende paar weken on-repeat en haal al de leukste herinneringen van afgelopen zomer naar boven. Zo hou je extra lang de zomer in je bol!

Lees ook:
Meer groen op je bord: 5 tips om meer groenten te eten