fbpx

6 keer: een pannenkoekenhuis in een mooie omgeving

pannenkoekenhuis pannenkoeken

Een pannenkoekenhuis alleen voor gezinnen met kleine kinderen? Echt niet! Nederland kent genoeg pannenkoekenhuizen in prachtige natuurgebieden. De onderstaande zes vinden wij meer dan de moeite waard!

Lees ook:
Zo lukken je pannenkoeken altijd

6x pannenkoekenhuis in Nederland

pannenkoek pannenkoekenhuis

1. Pannenkoekenhuis ‘Theehuis Rhijnauwen’ in Bunnik

In het bos en aan het water van landgoed Rhijnauwen bakken de koks van het Theehuis Rhijnauwen de lekkerste pannenkoeken, zo veel mogelijk biologisch en fairtrade. Hier is het heerlijk bijkomen van een boswandeling of genieten met je familie! In dit pannenkoekenhuis kun je last krijgen van keuzestress: van pizzapannenkoeken tot die voor de echte zoetekauw en alles ertussenin, hier kun je het bestellen! Je vindt dit restaurant in Bunnik, tegen Utrecht aan. Op zon- en feestdagen kun je er niet reserveren.

2. ‘Het Ketelhuis’ in Tilburg

Dit pannenkoekenhuis noemt zichzelf ook wel een ‘Pannenkoekenfabrique’, verwijzend naar de prachtige locatie waarin ze zitten. In deze oude fabriek strijken fietsers, wandelaars, gezinnen en dagjesmensen neer voor een kop koffie, een borrel en natuurlijk een warme pannenkoek! Op de kaart houdt Het Ketelhuis rekening met dieetwensen en is er ook genoeg voor wie minder van pannenkoeken houdt. Reken hier op Brabantse gastvrijheid in een bruisende fabriek!

pannenkoek

3. Pannenkoekenhuis ‘De Duivelsberg’ in Berg en Dal

Tussen Nijmegen en de Duitse grens ligt een natuurreservaat, genaamd ‘De Duivelsberg’. Hier wandel je door prachtige bossen, met beekjes en heuvels, akkers en weilanden. En midden in dat bos, daar vind je pannenkoekenhuis De Duivelsberg. Zo een met rood-wit geblokte kleedjes en klassiekers op de kaart. Je kunt het pannenkoekenhuis met de auto bereiken, maar leuker is om een van de wandelroutes te volgen die leiden naar deze museumachtige plek.

4. Pannenkoekenhuis ‘Hans en Grietje’ in Zeewolde

Dit pannenkoekenhuis en speelpark is een waar sprookjesfeest! Midden in het Flevolandse landschap, vlak naast de Veluwe vind je een plek met bewegende vloeren, ‘zwevende’ tafels en bijzondere plafonds. Hans en Grietje is zo’n plek waar je een keer geweest wil zijn, of je nou met kinderen bent of niet. Op het menu staan klassiekers genaamd ‘Hans’ en ‘Grietje’ maar kun je ook voor iets spannenders gaan, zoals ‘Heksenbillenkoek’ een ‘Oude zeur’ of ‘Vis uit de tovervijver’. Een uitje op zich, maar ook leuk in combinatie met een bezoekje aan de natuurschatten in de omgeving.

pannenkoek restaurant

5. ’t Hoes van Hol An in Aalden

In dit Oud-Saksische pannenkoekenhuis smaakt een Drentse pannenkoek veel lekkerder dan thuis aan tafel! ’t Hoes van Hol-An was ooit een boerderij, tegenwoordig eet je in de koeienstal een heerlijke pannenkoek. Je waant je even in het Drenthe van vroeger, een plek die nostalgie ademt. Zowel zomers als in de winter!

6. Pannenkoekenhuis ‘Duinvermaak’ in Bergen

Wat een prachtige omgeving kent dit pannenkoekenhuis! Daar waar het Noord-Hollandse dorp overgaat in de bos en duinen staat het eeuwenoude ‘Duinvermaak’. Vroeger werden de paarden hier uitgespannen, nu is het een begrip in de omgeving als uitvalsbasis voor een dagje bos of duinen. Naast lekkere pannenkoeken serveren ze hier ook pizza’s.

Lees ook:
Herfst op je bord met een lekkere Coq au vin