fbpx

5 leuke ideeën voor je vakantiefoto’s

vakantiefoto's

Eenmaal terug van vakantie of dat weekendje weg ontploft je mobiel van de foto’s. Vroeger liet je de rolletjes ontwikkelen en maakte je een gezellig fotoboek. Maar nu? Er zijn tal van leuke ideeën om werkelijk iets te doen met je vakantiefoto’s!

Lees ook:
Google Maps onmisbaar voor al je vakanties!

5x ideeën voor je vakantiefoto’s

vakantiefoto's maken telefoon

1. Instawall

Je hoeft niet per se Instagram te gebruiken om je vakantiefoto’s te laten afdrukken bij Instawall. Verzamel je magische vakantiemomenten en maak er een mooie fotocollage van, of kies je favoriete foto voor een ‘single’. Je kunt ze laten printen als poster, maar ook op (plexi)glas of aluminium. Bij de posters kun je zelf een ophangsysteem kiezen dat past bij je interieur. Op Instawall.nl vind je veel inspiratie. Handig: vooraf krijg je een schermafbeelding te zien van hoe jouw gekozen afbeelding uiteindelijk zal worden.

2. Een reisdagboek, maar dan anders

Travel Diaries is een webapplicatie waarmee je met je telefoon het allerleukste online reisdagboek kunt maken. Met GPS-locatie hoef je niet eens op te schrijven waar je je bevond. Elke dag, of voor elk onderdeel van je reis, kun je een nieuw hoofdstuk aanmaken waarin je al je belevenissen beschrijft plus de leukste kiekjes en routekaarten toevoegt. Het lettertype en de indeling kun je zelf kiezen. Als je wilt, deel je de reisverhalen met familie of vrienden. Helemaal leuk: als je terug bent, kun je alle verhalen bundelen tot een boek.

polaroids vakantiefoto's

3.Kunst aan de muur

Hier worden we echt blij van: IXXI. Je maakt vrij eenvoudig zelf een schilderij, dat bestaat uit vierkante kaarten die met elkaar worden verbonden door middel van koppelkruisjes. Het lijken op die manier nét tegeltjes. Het resultaat is een persoonlijke wanddecoratie, zo groot en opvallend als je zelf wilt. Zo maak je van je vakantiefoto’s een eigen kunstwerk.

4. Vakantiefoto in de tuin

Dat fraaie uitzicht op de Alpen? Dat doorkijkje genomen in de smalle straatjes van Sevilla? Je allermooiste vakantiefoto doet het helemaal goed als tuinposter voor aan de schutting of onder de veranda. Zo heb je, in je eigen tuin, het hele jaar vakantie. De foto’s kunnen in zwartwit of in kleur worden afgedrukt op weer- en waterbestendig materiaal. Ook kan er een uitsnede gemaakt worden: je print dus alleen het gedeelte van de foto dat jij mooi vindt. Ook qua ophangsystemen is er veel keus. Ook leuk op het balkon!

polaroid reizen vakantiefoto's

5. Terug van weggeweest: de polaroidfoto

Het voelt een beetje terug van weggeweest, de polaroidfoto. Wat is het super om je foto’s net dat ‘old school’ tintje te geven. Je kunt foto’s laten afdrukken als echte retro foto’s met kader, de klassieke vierkante foto’s of met een gekleurde rand. Het is maar net wat jij met je foto’s van plan bent.

Lees ook:
Vakantiechecklist: inpaklijst voor de vakantie