fbpx

Google Maps onmisbaar voor al je tripjes!

Google Maps

Ik googel, jij googelt, we googelen wat af met z’n allen. We gebruiken Google niet alleen als zoekmachine, maar ook Google Maps is populair. Niet gek, want deze tool is hartstikke handig om van A naar B te komen. Toch zijn er nog heel veel meer opties, waarvan je vast (nog) niet op de hoogte bent.

Lees ook:
Vakantiechecklist: inpaklijst voor de vakantie

Maak je eigen kaart aan met Google Maps

Ben je van plan een stedentrip te maken? Met Google Maps kun je een eigen kaart aanmaken, helemaal toegesneden op jouw reis. Hoe? Door Google Maps in je browser te openen en te kiezen voor de optie eigen kaart aanmaken. Met de functie ‘verkennen’ kom je niet alleen op de leukste plekken, maar kun je ook zien of er een supermarkt, restaurant, ziekenhuis of bank in de buurt zit. Bezienswaardigheden en uitjes worden eveneens in Google Maps weergegeven.

Even stap voor stap

  1. Ga naar Google Maps en log in met je Google Account, type boven in de app de plaatsnaam in en download de kaart.
  2. Geef de nu nog naamloze kaart een naam.
  3. Kaarten blijven dertig dagen beschikbaar en je kunt meerdere kaarten aanmaken. Ben je nog erg gehecht aan papierwerk? Afdrukken kan ook nog!
Google Maps vakantie

Offline te gebruiken

Om hoge telefoonkosten te voorkomen is het raadzaam deze kaarten vooraf te maken op een plek waar je free wifi hebt. Bijvoorbeeld thuis, als voorbereiding op de reis. De door jou aangemaakte en opgeslagen kaarten zijn naderhand offline te bekijken, daar heb je dus geen wifi voor nodig. Zo wordt jouw citytrip naar Londen, Parijs of Berlijn geen zoekplaatje, maar een groot succes!

Locaties bekijken

Hotels scheppen graag op over hun locatie en hebben de mooiste foto’s op hun website. Middenin het bruisende centrum of op een steenworp afstand van het station of het stadspark kan in de praktijk nogal tegenvallen. Het is daarom goed om, voordat je een hotel gaat boeken, via Google Maps de werkelijke afstand te bepalen. Google Streetview geeft je ook nog eens een goede indruk van de omgeving. Is het hotel echt zo mooi als de fotobeelden doen vermoeden of zoek je toch liever even verder?

Google Maps weet echt alles!

Wist je dat Google Maps ook laat zien wat het lokale weer is? Superhandig! Zo weet je precies of de bikini mee moet in de bagage of de paraplu. En wil je de Eiffeltoren op, maar heb je geen zin om uren in de rij te staan? Google Maps toont hoe het staat met het aantal bezoekers bij attracties en bezienswaardigheden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verwachte drukte en de werkelijke drukte. Zeg, is er eigenlijk iets wat Google Maps niet weet?

Lees ook:
Op vakantie? Vergeet je reisverzekering niet!