fbpx

5x een mooie kerstmarkt in eigen land

kerstmarkt

Waar denk jij aan als wij zeggen ‘glühwein, fijne kraampjes, sfeervolle decoratie, warmte en heel veel gezelligheid?’ Juist, een kerstmarkt! En waarom zou je zo’n mooie kerstmarkt over de grens zoeken als er ook in Nederland een aantal noemenswaardige te bezoeken zijn? Dit zijn 5 mooie kerstmarkten in eigen land.

Lees ook:
Dit zijn de kersttrends van 2019

Welke kerstmarkt bezoek jij dit jaar?

Valkenburg

Valkenburg wordt ook wel de kerststad van Nederland genoemd. Niet zo gek als je weet dat er een ondergrondse betovering in de grotten te zien is met honderden kraampjes, duizenden lichtjes, en hele lange miniatuurdorpjes. Ook de rest van de stad is in kerstsfeer gedompeld, inclusief kerstparade!
Van 15 november t/m 5 januari, toegang is gratis. www.kerststadvalkenburg.nl

Maastricht

We blijven in het zuiden des lands want ook Maastricht is ieder jaar een magische plek. Het Vrijthof wordt in de laatste maand van 2019 omgetoverd en barst van de kerstsfeer met veel traditionele activiteiten en een heerlijk nostalgische uitstraling. Van 29 november t/m 31 december, toegang is gratis. www.magischmaastricht.nl 

Garderen

De winterfair in Garderen is een speciale onder de kerstmarkten, hier ga je terug in de tijd!  Personages uit de verhalen van Charles Dickens komen tot leven in een decor dat je terugvoert naar 1850. Je vindt er verlichte tenten, kraampjes en stands. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met haar oude gevels, waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met de leukste producten en ideeën voor in je eigen huis. Van 28 t/m 30 november en van 4 t/m 7 december. Kaarten kosten € 7,50. www.winterfairgarderen.nl 

kerstmarkt

Utrecht

De leukste, meest diverse en ook nog eens de grootste wintermarkt van Utrecht staat weer voor de deur. Kom naar de Twijnstraat en waan je in een winter wonderlijke kerstsfeer met muziek, lekkere hapjes, prachtige (handgemaakte) cadeaus en ambachtelijke bereide producten.
Zondag 15 december, entree gratis.
https://bitropolis.nl/event/twijnstraat-de-kerstmarkt-2019/

Groningen

Kerst tussen de verlichte schepen. Romantisch toch? Voor wie naar het Noorden af wil reizen, is dit een dikke aanrader: WinterWelVaart in Groningen. Struin de kraampjes met leuke snuisterijen af, tussen ruim twintig historische schepen die aanmeren in het mooiste stukje binnenstad van Groningen. Van vrijdag 20 t/m zondag 22 december, entree gratis.
https://www.winterwelvaart.nl/winterwelvaart2019/

Lees ook:
Echte kerstboom of kunstkerstboom?