fbpx

5x leuke stranden in Nederland die minder toeristisch zijn

strand nederland

De Nederlandse kust is vijfhonderddrieëntwintig kilometer lang en er zijn genoeg mooie stranden die minder toeristisch zijn. Het kan natuurlijk overal veranderen dus houd zelf de drukte goed in de gaten. Ken jij deze vijf al?

Lees ook:
Vakantie! Welk type vakantieganger ben jij?

Leuke stranden die minder toeristisch zijn

Hargen aan zee (boven Schoorl)

Als je door de glooiende duinen van Hargen aan komt rijden, zie je de zee van Hargen al liggen. Hargen aan Zee is een verzameling van strandpaviljoens en ligt iets ten noorden van Schoorl. Het strand is mooi breed en de strandwacht houdt een oogje in het zeil.

Sint Maartenszee (bij Schagen)

Als je nog iets verder doorrijdt naar het Noorden kom je bij Sint Maartenszee. Op dit strand moet je iets langer zoeken naar een strandtent. Aan de ene kant van het strand zit paviljoen NewZuid en aan de andere kant vind je paviljoen Noord. Je kunt op beide plekken goed lunchen en dineren met een uitzicht op… Juist, de Noordzee!

Rockanje (bij Rotterdam)

De stranden van Rockanje zijn dit jaar uitgeroepen tot het schoonste en veiligste strand, te zien aan de Blauwe vlag. Rockanje is 8,5 kilometer lang en zo’n 70 meter breed, van de Haringvlietdam (boven Hellevoetssluis) tot het natuurgebied Groene Punt. Vanuit Rotterdam ben je in een dik half uur.

Castricum (onder Alkmaar)

Onder Alkmaar ligt het plaatsje Castricum dat beschikt over prachtig uitgestrekte bossen, duinen en een strand. Het ‘Stille Strand’ van Castricum aan Zee heeft geen bruisende boulevard. Het is gewoon de zee, meer niet. Heb je toch zin in iets meer reuring? Bezoek dan het ‘Drukke Strand’ een aantal kilometers verderop.

Duindorp (bij Den Haag)

Het is het rustige, ‘geheime’ alternatief tussen Scheveningen en Kijkduin. De ultieme plek om te genieten van de zee en het strand. Tegen Duindorp aan ligt Strandslag 12. De badplaats is goed bereikbaar met de auto en geliefd bij fietsende strandgangers. Ook voor kinderen is het strand heel geschikt. Zo staan er palen met kleurrijke herkenningsborden, zodat de kinderen weet dat je bijvoorbeeld bij ‘Nijntje’ zit.