fbpx

Vakantie! Welk type vakantieganger ben jij?

vakantieganger vakantie

Auto of vliegtuig? Trolley koffer of IKEA-tas? All inclusive resort of kampeertent? De achtertuin of Verweggistan? Voor iedereen ziet de ideale vakantie er anders uit. Welk type vakantieganger ben jij?

Lees ook:
Niet naar het buitenland? Ervaar het vakantiegevoel dicht bij huis

Welk type vakantieganger ben jij?

inpaklijst vakantiechecklist tas

Viva la vida

Zodra jouw vakantie is aangebroken kan het avontuur beginnen! Met de nieuwe sleurhut (caravan, vouwwagen of ander voertuig met slaapplek) die je op de kop hebt weten te tikken, rijden jullie het liefste op de bonnefooi ergens naartoe. Geen planning maken en gewoon kijken waar het leven je brengt. Stress is niet aan jou besteed, en al zeker niet terwijl je met je voetjes in het zand zit. 

Vakantieganger op de Hollandse toer

Vakantie? Daar hoef je de grens niet voor over! Jij bent een gouden leeuw in hart en nieren en bent nog lang niet klaar met het ontdekken van ons eigen mooie Nederland. Hup, de fietsen achterop de auto en gaan! Het prachtige Limburg en de Veluwe uitgefietst? Op naar de volgende provincie. Balans is belangrijk: na 20 km fietsen is een koud biertje met een bitterbal op het terras zeker verdiend. Je zou je de hele middag kunnen vermaken met het kijken naar de mensen die voorbij lopen. Op en top genieten!

Verweggistan

Vakantie is voor jou pas vakantie als de cultuur anders is en de taal onverstaanbaar. Als er palmbomen langs de boulevard staan en de stranden parelwit zijn. Tijd voor luxe, je hebt immers niet voor niks het hele jaar zo hard gewerkt. Een all inclusive resort is alles wat je hartje begeert: ontbijtbuffet, je persoonlijke ligbed en het strand op loopafstand. Ohja en vooruit, af en toe een dagje cultuur snuiven. Met een bijzonder souvenir voor je (klein)kinderen, stap je na een ontspannen vakantie het vliegtuig weer in.

Zoals het klokje thuis tikt

De achtertuin is voor de ideale vakantiebestemming. Jij geeft je vakantiegeld liever uit aan zaken die je rondom huis kunt inzetten. Rosé drinken uit je eigen glazen, buiten koken op de skottelbraai en je favoriete muziekjes draaien op de (ingebouwde) platenspeler. De deur staat altijd open voor de buren of vrienden van verderop. Home is where the heart is, een waarheid als een koe.

Lees ook:
Vakantiechecklist: inpaklijst voor de vakantie